Ρεπορτάζ

Τι μάθαμε για εσάς!

Παγκόσμια συγκίνηση για το χαμό του Τζορτζ Μάικλ

«Με βαθύτατη θλίψη επιβεβαιώνουμε ότι ο λατρεμένος μας γιος, αδερφός και φίλος, Τζορτζ Μάικλ, απεβίωσε εν ειρήνη στο σπίτι του, κατά την διάρκεια των Χριστουγέννων. Η οικογένεια θα επιθυμούσε να γίνει σεβαστή η ιδιωτικότητά της σε αυτή τη δύσκολη και συναισθηματική στιγμή. Δεν θα υπάρξει προς το παρόν κανένα περαιτέρω σχόλιο». Ανακοίνωση λιτή και ταυτόχρονα σαφής από τον εκπρόσωπο του διάσημου ερμηνευτή, την ώρα που ολόκληρος σχεδόν ο πλανήτης τραγουδούσε το επίκαιρο λόγω Χριστουγέννων «Last Christmas». Τι ειρωνεία!

Ο Τζορτζ Μάικλ, το πραγματικό όνομα του οποίου ήταν Γεώργιος Κυριάκος Παναγιώτου, γεννήθηκε στις 25 Ιουνίου 1963. Ο πατέρας του ήταν Κύπριος εστιάτορας που μετακόμισε στο Λονδίνο και η μητέρα του Αγγλίδα χορεύτρια.

Οι πρώτες μουσικές επιτυχίες του ήταν με το μουσικό δίδυμο "Wham!", το οποίο δημιούργησε μαζί με τον συμμαθητή του Άντριου Ρίτζλεϊ το 1981. Ο πρώτος δίσκος του συγκροτήματος "Fantastic" έφτασε στο Νo1 του Ηνωμένου Βασιλείου το 1983, όπως και ο επόμενος, "Make it Big" το 1984.

Επίσης, ήταν μέλος του συγκροτήματος BandAid το οποίο τραγούδησε το "Do They Know It's Christmas?". Οι "Wham!" διαλύθηκαν το 1986 και από τότε ο Τζορτζ Μάικλ ακολούθησε σόλο καριέρα. Faith,ήταν ο πρώτος του σόλο δίσκος του που κυκλοφόρησε το 1987 και πούλησε περισσότερα από 20 εκατομμύρια αντίτυπα παγκοσμίως.

Κατά τη διάρκεια καριέρας του, κέρδισε πολυάριθμα μουσικά βραβεία, συμπεριλαμβανομένων τριών βραβείων Brit, τεσσάρων MTV Video Music Awards, τριών Αμερικανικών Μουσικών Βραβείων και δύο βραβείων Γκράμι.

Κατά τα έτη 2006, 2007, 2008 ο Τζορτζ Μάικλ πραγματοποίησε παγκόσμια περιοδεία με την ονομασία 25 Live tour.

Στις τέσσερις δεκαετίες της καριέρας του κατέγραψε πωλήσεις 100 εκατομμυρίων δίσκων .

Ειρωνεία! Μέσα στο Δεκέμβριο είχε ανακοινωθεί ότι ο παραγωγός και τραγουδοποιός Naughty Boy ετοίμαζε μαζί με τον Τζορτζ Μάικλ ένα νέο δίσκο.

Από ανακοπή καρδιάς φέρεται να προήλθε σύμφωνα με τα μέχρις στιγμής στοιχεία ο θάνατος του, που, εν μέσω Χριστουγέννων, προκάλεσε σοκ και θλίψη στους απανταχού φανς του.

    Μοιραστείτε το άρθρο:

    Σχολιάστε

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

    «Ένας αιώνας Μίμης Πλέσσας» στο Φεστιβάλ Αθηνών - Επιδαύρου

    Τον σπουδαίο μουσικοσυνθέτη Μίμη Πλέσσα που φέτος συμπληρώνει 100 χρόνια ζωής, θα τιμήσουν, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ...

    Συνέχεια

    Πέθανε η ηθοποιός Καλή Καλό

    Θλίψη στον κόσμο των καλλιτεχνών σκόρπισε η είδηση ότι έφυγε από τη ζωή η γνωστή ηθοποιός Καλή Καλό, σε ηλικία 97 ετών...

    Συνέχεια

    Πέθανε ο συνθέτης Δήμος Μούτσης σε ηλικία 85 ετών

    Πολυγραφότατος, με τεράστιες επιτυχίες ο Δήμος Μουτσης, παιδί μιας παραδοσιακής Ελληνικής οικογένειας κάπου στον Πειραιά, που...

    Συνέχεια

    Το Ρεμπέτικο του Σταύρου Ξαρχάκου… 40 χρόνια μπροστά!

    Γράφει η Μίνα Μαύρου Φωτογραφίες: Ευαγγελία Θωμάκου «Σταύρος...

    Συνέχεια

    Eυτυχισμένο το 2024

    Καλή χρονιά, αγαπημένοι μας συνοδοιπόροι!

    Συνέχεια

    Πέθανε ο Βασίλης Καρράς

    Σε ηλικία 70 ετών έφυγε από τη ζωή ο μεγάλος λαϊκός τραγουδιστής Βασίλης Καρράς.

    Συνέχεια

    Καλό ταξίδι, Μιχάλη Κουνάνη (Μπαμπέλη)!

    Με μεγάλη θλίψη η Μύκονος και το σύνολο των Κυκλάδων αποχαιρετούν έναν σπουδαίο σαμπουνιέρη αλλά και οργανοποιό, ένα γνήσιο...

    Συνέχεια

    Δημήτρης Πυρομάλλης: Ο συλλέκτης που μας μυεί στην τέχνη της Κάλλας

    Γράφει ο Γιάννης Φαλκώνης Φωτογραφίες: Γιάννης Φαλκώνης Δημήτρης...

    Συνέχεια

    Μια Ηπειρώτικη διάσταση του Αισχυλικού «ΠΡΟΜΗΘΕΑ ΔΕΣΜΩΤΗ»

    Γράφει ο Γιάννης Δ. Καρνεσιώτης Φωτογραφίες: Γιάννης Δ. Καρνεσιώτης Αν το...

    Συνέχεια

    Ένα μεγάλο αντίο στο δάσκαλο Χρόνη Αηδονίδη

    Tην τελευταία του πνοή άφησε το αηδόνι της Θράκης, ο μέγας δάσκαλος της θρακιώτικης μουσικής παράδοσης, Χρόνης Αηδονίδης.

    Συνέχεια