Ρεπορτάζ

Τι μάθαμε για εσάς!

Όσοι αγαπάτε το ρεμπέτικο συμμετάσχετε στο μουσικό «αγώνα» του Μεγάρου Μουσικής ΑΘηνών

Ένα πρωτότυπο μουσικό «αγώνα» διοργανώνει ο Σύλλογος των Φίλων της Μουσικής, καλώντας να δηλώσουν συμμετοχή κομπανίες νέων μουσικών και μεμονωμένοι μουσικοί / τραγουδιστές που αγαπούν και ασχολούνται με το ρεμπέτικο τραγούδι.

Στο κάλεσμα αυτό, μπορούν να συμμετάσχουν τραγουδιστές, μουσικοί και κομπανίες νέων από όλη την Ελλάδα, ηλικίας μέχρι 35 ετών, δηλώνοντας συμμετοχή μέχρι την 31η Μαΐου 2017, με αποστολή της σχετικής ηλεκτρονικής αίτησης που έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Συλλόγου "Οι Φίλοι της Μουσικής" www.sfm.gr και η οποία θα πρέπει να συνοδεύεται από οπτικοακουστικό δείγμα της δουλειάς τους, αποτελούμενο από 2 ρεμπέτικα τραγούδια, συνολικής διάρκειας έως 10 λεπτών.

Τις αιτήσεις και τα οπτικοακουστικά δείγματα των υποψηφίων θα εξετάσει πενταμελής επιτροπή, αποτελούμενη από καταξιωμένους μουσικούς και καλλιτέχνες. Όσοι επιλεγούν στην πρώτη αυτή αξιολόγηση, θα κληθούν να συμμετάσχουν στην τελική ακρόαση, που θα πραγματοποιηθεί στα τέλη Ιουνίου 2017, με κριτές την ίδια πενταμελή επιτροπή, σε χώρο του Συλλόγου "Οι Φίλοι της Μουσικής", στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. Η ακριβής ημερομηνία της ακρόασης θα ανακοινωθεί εγγράφως στους ενδιαφερομένους, οι οποίοι θα ερμηνεύσουν τα τραγούδια τους με φυσικό ήχο, χωρίς ηχητική ενίσχυση.

Στόχος του Συλλόγου των Φίλων της Μουσικής είναι να δώσει ένα πρώτο βήμα στους νέους που ασχολούνται με το ρεμπέτικο τραγούδι, ώστε να έρθουν σε επαφή με το ευρύτερο κοινό και να παρουσιάσουν τη δουλειά τους.

Για τον λόγο αυτό, όσοι νέοι καλλιτέχνες επιλεγούν, θα λάβουν ως βραβείο ένα συμβολικό χρηματικό έπαθλο και θα συμμετάσχουν σε δύο άρτια προετοιμασμένες μουσικοθεατρικές παραστάσεις που θα διοργανώσει ο Σύλλογος Φίλων της Μουσικής στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών στις 4 και 5 Νοεμβρίου 2017! Οι παραστάσεις τελούν υπό τη σκηνοθετική καθοδήγηση και χορογραφία της Σοφίας Σπυράτου και των συνεργατών της και θα πλαισιωθούν με ηθοποιούς και χορευτές επιλογής των διοργανωτών.

Οι ηλεκτρονικές αιτήσεις και οι όροι συμμετοχής, για όσους ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στις ακροάσεις, υπάρχουν στην ιστοσελίδα του Συλλόγου Οι Φίλοι της Μουσικής, www.sfm.gr.

Πληροφορίες – Επικοινωνία: κα. Φιλιώ Στεφανή

ΔΕ – ΠΑ / 10.00 π.μ. – 2.00 μ.μ. & 5.00 μ.μ. – 9.00 μ.μ.

Κ. 6945 198 382

Μ. rebetika.sfm@gmail.com

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ

Βασ. Σοφίας & Κόκκαλη

Τ. 210-7282 566, 567

    Μοιραστείτε το άρθρο:

    Σχολιάστε

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

    Πέθανε η ηθοποιός Καλή Καλό

    Θλίψη στον κόσμο των καλλιτεχνών σκόρπισε η είδηση ότι έφυγε από τη ζωή η γνωστή ηθοποιός Καλή Καλό, σε ηλικία 97 ετών...

    Συνέχεια

    Πέθανε ο συνθέτης Δήμος Μούτσης σε ηλικία 85 ετών

    Πολυγραφότατος, με τεράστιες επιτυχίες ο Δήμος Μουτσης, παιδί μιας παραδοσιακής Ελληνικής οικογένειας κάπου στον Πειραιά, που...

    Συνέχεια

    Το Ρεμπέτικο του Σταύρου Ξαρχάκου… 40 χρόνια μπροστά!

    Γράφει η Μίνα Μαύρου Φωτογραφίες: Ευαγγελία Θωμάκου «Σταύρος...

    Συνέχεια

    Eυτυχισμένο το 2024

    Καλή χρονιά, αγαπημένοι μας συνοδοιπόροι!

    Συνέχεια

    Πέθανε ο Βασίλης Καρράς

    Σε ηλικία 70 ετών έφυγε από τη ζωή ο μεγάλος λαϊκός τραγουδιστής Βασίλης Καρράς.

    Συνέχεια

    Καλό ταξίδι, Μιχάλη Κουνάνη (Μπαμπέλη)!

    Με μεγάλη θλίψη η Μύκονος και το σύνολο των Κυκλάδων αποχαιρετούν έναν σπουδαίο σαμπουνιέρη αλλά και οργανοποιό, ένα γνήσιο...

    Συνέχεια

    Δημήτρης Πυρομάλλης: Ο συλλέκτης που μας μυεί στην τέχνη της Κάλλας

    Γράφει ο Γιάννης Φαλκώνης Φωτογραφίες: Γιάννης Φαλκώνης Δημήτρης...

    Συνέχεια

    Μια Ηπειρώτικη διάσταση του Αισχυλικού «ΠΡΟΜΗΘΕΑ ΔΕΣΜΩΤΗ»

    Γράφει ο Γιάννης Δ. Καρνεσιώτης Φωτογραφίες: Γιάννης Δ. Καρνεσιώτης Αν το...

    Συνέχεια

    Ένα μεγάλο αντίο στο δάσκαλο Χρόνη Αηδονίδη

    Tην τελευταία του πνοή άφησε το αηδόνι της Θράκης, ο μέγας δάσκαλος της θρακιώτικης μουσικής παράδοσης, Χρόνης Αηδονίδης.

    Συνέχεια

    «ΑΛΗΣΜΟΝΩ ΚΑΙ ΧΑΙΡΟΜΑΙ» - Πώς η Ηπειρώτικη μουσική κατέκτησε την Αθήνα

    Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 2 Οκτωβρίου στην κατάμεστη αίθουσα Αλεξάνδρα Τριάντη στο ...

    Συνέχεια