Ρεπορτάζ

Τι μάθαμε για εσάς!

«O Δωδεκάλογος του Γύφτου» με Χαρούλη και Θάνο στη Φιλοσοφική

Ήταν μία από τις σπάνιες φορές που ο Γιάννης Χαρούλης, παρουσίασε ζωντανά καινούργιο δίσκο! Αφορμή για την παρουσίαση του «Δωδεκάλογου του Γύφτου», την Τετάρτη 30 Δεκεμβρίου, στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών υπήρξε η ανάγκη του δημοφιλούς ερμηνευτή να ερμηνεύσει ζωντανά αυτό το σημαντικό έργο στο χώρο όπου ο δημιουργός του, Κωστής Παλαμάς, ήταν Γραμματέας για 31 ολόκληρα χρόνια (1897-1928).

Ήταν πραγματικά μια συγκινητική εκδήλωση, την οποία παρακολούθησαν φοιτητές της Φιλοσοφικής σχολής Αθηνών, συνεργάτες και εκπρόσωποι των Μ.Μ.Ε., αλλά και φίλοι και θαυμαστές της δουλειάς του Γιάννη Χαρούλη, οι οποίοι γέμισαν ασφυκτικά την αίθουσα AULA της Φιλοσοφικής Σχολής και απόλαυσαν αυτό που διαδραματίστηκε εκεί.

«Η Σχολή με πολλή χαρά παραχώρησε την αίθουσα, καθώς “ο Δωδεκάλογος του Γύφτου” έχει γραφτεί από τον μεγάλο ποιητή Κωστή Παλαμά, το έργο του οποίου διδάσκεται σε προπτυχιακό και μεταπτυχιακό επίπεδο στη Σχολή και η εκδήλωση αποτελεί ένα είδος φόρου τιμής στη μνήμη του», ανέφερε χαιρετίζοντας την εκδήλωση η κ. Ελένη Καραμαλέγκου, Κοσμήτωρ της Φιλοσοφικής Σχολής, για να δηλώσει λίγο αργότερα: «Την επιτυχία του εγχειρήματος εγγυώνται η σοβαρότητα των συντελεστών της δημιουργίας του δίσκου και της παρουσίασής του: η έγκυρη δισκογραφική εταιρεία, ο ιδιαίτερα αξιόλογος συνθέτης και ο εξαιρετικά ταλαντούχος και δημοφιλής ερμηνευτής».

Προλόγισε επίσης ο κύριος Ευριπίδης Γαραντούδης, Καθηγητής Τμήματος Φιλολογίας ο οποίος μεταξύ άλλων είπε τα εξής εξαιρετικά ενδιαφέροντα:

«… Η σημερινή εκδήλωση τιμά έναν δικό μας άνθρωπο. Και τον τιμούμε, πιστεύω, με έναν τρόπο που του αρμόζει: χάρη στο ξαναζωντάνεμα της ποίησής του, μέσω της μουσικής μεταφοράς της. Έτσι λιγότερο τιμούμε τη μνήμη του Παλαμά και περισσότερο γιορτάζουμε τη ζωντανή του παρουσία».

«…Είναι μεγάλη τιμή για την εταιρεία μας να παρουσιάζουμε σήμερα το έργο αυτό και να συμπεριλαμβάνεται πλέον ανάμεσα στα σπάνια μουσικά ντοκουμέντα της ελληνικής δισκογραφίας.

Δεν θα μπορούσαμε την παρουσίαση του άλμπουμ αυτή να την πραγματοποιήσουμε σε ιδανικότερο χώρο από αυτόν της Φιλοσοφικής σχολής την οποία υπηρετούσε για 31 χρόνια ο μεγάλος ποιητής μας και ευχαριστούμε πολύ την Κοσμητεία για την φιλοξενία, όπως επίσης δεν θα μπορούσε να υπάρξει ιδανικότερος ερμηνευτής για το έργο αυτό από τον Γιάννη Χαρούλη.…», ανέφερε, μεταξύ άλλων, η διευθύνουσα σύμβουλος της MINOS EMI, κυρία Μαργαρίτα Μάτσα.

Παρών ασφαλώς και ο συνθέτης Λουκάς Θάνος, ο οποίος μίλησε για τον Κωστή Παλαμά και τη συνεργασία με τον Γιάννη Χαρούλη.

Στη συνέχεια, ο Γιάννης Χαρούλης, αφού ευχαρίστησε θερμά άπαντες, ξεκίνησε να ερμηνεύει όλα τα τραγούδια του δίσκου, σε μια μυσταγωγική ατμόσφαιρα!

Μαζί με τον Γιάννη Χαρούλη έπαιξαν οι μουσικοί: Λευτέρης Ανδριώτης/λύρα, Μιχάλης Καλκάνης/ κοντραμπάσο, Παναγιώτης Κατσικιώτης / κρουστά, Βασίλης Μπαχαρίδης/ κρουστά, Κωνσταντής Πιστιόλης / Πνευστά, Θανάσης Τζίνγκοβιτς/ κιθάρα, Πάνος Τόλιος / κρουστά.

Το cd «Ο ΔΩΔΕΚΑΛΟΓΟΣ ΤΟΥ ΓΥΦΤΟΥ» κυκλοφορεί από την MINOS EMI σε όλα τα δισκοπωλεία και τα ψηφιακά καταστήματα δίσκων.

    ΟΛΕΣ ΟΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

    «O Δωδεκάλογος του Γύφτου» με Χαρούλη και Θάνο στη Φιλοσοφική
    «O Δωδεκάλογος του Γύφτου» με Χαρούλη και Θάνο στη Φιλοσοφική
    «O Δωδεκάλογος του Γύφτου» με Χαρούλη και Θάνο στη Φιλοσοφική
    «O Δωδεκάλογος του Γύφτου» με Χαρούλη και Θάνο στη Φιλοσοφική
    Μοιραστείτε το άρθρο:

    Σχολιάστε

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

    «Ένας αιώνας Μίμης Πλέσσας» στο Φεστιβάλ Αθηνών - Επιδαύρου

    Τον σπουδαίο μουσικοσυνθέτη Μίμη Πλέσσα που φέτος συμπληρώνει 100 χρόνια ζωής, θα τιμήσουν, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ...

    Συνέχεια

    Πέθανε η ηθοποιός Καλή Καλό

    Θλίψη στον κόσμο των καλλιτεχνών σκόρπισε η είδηση ότι έφυγε από τη ζωή η γνωστή ηθοποιός Καλή Καλό, σε ηλικία 97 ετών...

    Συνέχεια

    Πέθανε ο συνθέτης Δήμος Μούτσης σε ηλικία 85 ετών

    Πολυγραφότατος, με τεράστιες επιτυχίες ο Δήμος Μουτσης, παιδί μιας παραδοσιακής Ελληνικής οικογένειας κάπου στον Πειραιά, που...

    Συνέχεια

    Το Ρεμπέτικο του Σταύρου Ξαρχάκου… 40 χρόνια μπροστά!

    Γράφει η Μίνα Μαύρου Φωτογραφίες: Ευαγγελία Θωμάκου «Σταύρος...

    Συνέχεια

    Eυτυχισμένο το 2024

    Καλή χρονιά, αγαπημένοι μας συνοδοιπόροι!

    Συνέχεια

    Πέθανε ο Βασίλης Καρράς

    Σε ηλικία 70 ετών έφυγε από τη ζωή ο μεγάλος λαϊκός τραγουδιστής Βασίλης Καρράς.

    Συνέχεια

    Καλό ταξίδι, Μιχάλη Κουνάνη (Μπαμπέλη)!

    Με μεγάλη θλίψη η Μύκονος και το σύνολο των Κυκλάδων αποχαιρετούν έναν σπουδαίο σαμπουνιέρη αλλά και οργανοποιό, ένα γνήσιο...

    Συνέχεια

    Δημήτρης Πυρομάλλης: Ο συλλέκτης που μας μυεί στην τέχνη της Κάλλας

    Γράφει ο Γιάννης Φαλκώνης Φωτογραφίες: Γιάννης Φαλκώνης Δημήτρης...

    Συνέχεια

    Μια Ηπειρώτικη διάσταση του Αισχυλικού «ΠΡΟΜΗΘΕΑ ΔΕΣΜΩΤΗ»

    Γράφει ο Γιάννης Δ. Καρνεσιώτης Φωτογραφίες: Γιάννης Δ. Καρνεσιώτης Αν το...

    Συνέχεια

    Ένα μεγάλο αντίο στο δάσκαλο Χρόνη Αηδονίδη

    Tην τελευταία του πνοή άφησε το αηδόνι της Θράκης, ο μέγας δάσκαλος της θρακιώτικης μουσικής παράδοσης, Χρόνης Αηδονίδης.

    Συνέχεια