Ρεπορτάζ

Τι μάθαμε για εσάς!

Μαγεία στο «Μικρό Παλλάς» με Μίμη Πλέσσα και Κώστα Χατζή

Γράφει η Λαμπριάνα Κυριακού
Τι μαγική ήταν η βραδιά στο «Μικρό Παλλάς» τη Δευτέρα το βράδυ! Έχω ακόμη στα μάτια μου τα χέρια τους, τον τρόπο που χόρευαν τα δάχτυλα τους πάνω στα όργανα. Του Μίμη Πλέσσα πάνω στο πιάνο και του Κώστα Χατζή στην κιθάρα. Σαν ακροβατικά σε τσίρκο έμοιαζαν… Σαν θεοί που συναντήθηκαν, για να φτιάξουν ξανά τον κόσμο!

Το Μικρό θέατρο της οδού Αμερικής μοιάζει με μπουάτ άλλης εποχής. Γι' αυτούς που τα έζησαν, ρίγη συγκίνησης στα μάτια τους, με τη φωνή της καρδιά τους να συμμετέχει σαν επιπρόσθετο όργανο στην ορχήστρα τους. Για τους νεότερους… Θεία Κοινωνία!

Τα τραγούδια τους, σαν δυο ψυχές που ερωτεύτηκαν, αγαπήθηκαν, πόνεσαν αλλά μπορούσαν να ζήσουν χωριστά. Σαν δυο άνθρωποι που είχαν τον ίδιο ήχο, κάνοντας το χρόνο να τους ακολουθήσει και να τους ενώσει. Ηθική αυτουργός της συνάντησης αυτής, η αγαπημένη Λουκίλα Καρρέρ Πλέσσα, που έχει αναλάβει την επιμέλεια του προγράμματος.

Πρώτος στη σκηνή βγαίνει ο Κώστας Χατζής. «Ο Μίμης Πλέσσας» λέει συγκινημένος «δεν μου έδωσε ένα ποτήρι νερό, για να περάσω την έρημο, μου έδωσε ολόκληρη κανάτα!». Παίρνει την κιθάρα του και αρχίζει το τραγούδι.

Στο πιάνο ο αγαπημένος μαέστρος, χρόνια συνεργάτης του Κώστα Χατζή, Γιώργος Παγιάτης, που έχει αναλάβει και τις ενορχηστρώσεις κάποιων εκ των τραγουδιών της παράστασης. Ο Ρήγας Σαριτζιώτης στο φλάουτο - σαξόφωνο και κλαρινέτο, ο Χρήστος Βότσης στο μπουζούκι και την κιθάρα, η Αντωνία Τσολάκη στο κοντραμπάσο και στα τύμπανα και στα κρουστά ο Χρήστος Αλεξόπουλος.

Η Αντωνία Χατζίδη, με την εκπληκτική φωνή της και με τον Κώστα Χατζή να την συνοδεύει στην κιθάρα, αρχίζει ένα αλλιώτικο μουσικό παιχνίδι. Τραγούδια γαλλικά – αγγλικά – ελληνικά, σαν σύνορα που η μουσική δεν γνωρίζει.

Ο Κώστας Χατζής παρουσιάζει τον Μαυρίκιο Μαυρικίου. Και μουσικός και ερμηνευτής και ενορχηστρωτής! Αυτός ο «μικρός» καλλιτέχνης που θα γίνει Μέγας! Κερδίζει κάθε φορά τον θαυμασμό του κοινού αλλά και σπουδαίων ανθρώπων από το χώρο του τραγουδιού.

Οι δυο τους! Η συνάντηση των δύο γιγάντων βάζει μπρος τις γραφομηχανές της μουσικής ιστορίας. Ο Κώστας Χατζής συναντά το Μίμη Πλέσσα. Συγκινημένος ο πρώτος, υπενθυμίζει τα όσα ο μεγάλος μας συνθέτης Μίμης Πλέσσας του πρόσφερε!

Τόσο απλά και όμορφα ξετυλίχτηκε ένας μουσικός διάλογος με γνωστά αγαπημένα τραγούδια των δυο.

«'Εφυγε η αγάπη μου», «Ο παλιός φωνόγραφος», «Αντίο», «Πάρε ένα κοχύλι απ' το Αιγαίο», «Άγια Κυριακή», «Η αγάπη όλα τα υπομένει», «Μάνα μου συγγνώμη», «Είχα ένα πατέρα, τι καλό πατέρα», «Πόσο σε θέλω απόψε», «Αεροπλάνο», «Ποιος το ξέρει», «Σπουδαίοι άνθρωποι».

Δυο ώρες ψυχικής ανάτασης φτάνουν στο τέλος. Χειροκρότημα! Αποθέωση! Οι δυο δημιουργοί αποσύρθηκαν στις κουίντες με τη σεμνότητα που θα είχαν καλλιτέχνες που βγαίνουν για πρώτη φορά στην σκηνή!

"Ένας ουρανός μ' αστέρια"

"Απ' τ' αεροπλάνο"

    ΟΛΕΣ ΟΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

    Μαγεία στο «Μικρό Παλλάς» με Μίμη Πλέσσα και Κώστα Χατζή
    Μαγεία στο «Μικρό Παλλάς» με Μίμη Πλέσσα και Κώστα Χατζή
    Μαγεία στο «Μικρό Παλλάς» με Μίμη Πλέσσα και Κώστα Χατζή
    Μαγεία στο «Μικρό Παλλάς» με Μίμη Πλέσσα και Κώστα Χατζή
    Μαγεία στο «Μικρό Παλλάς» με Μίμη Πλέσσα και Κώστα Χατζή
    Μοιραστείτε το άρθρο:

    Σχολιάστε

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

    Πέθανε η ηθοποιός Καλή Καλό

    Θλίψη στον κόσμο των καλλιτεχνών σκόρπισε η είδηση ότι έφυγε από τη ζωή η γνωστή ηθοποιός Καλή Καλό, σε ηλικία 97 ετών...

    Συνέχεια

    Πέθανε ο συνθέτης Δήμος Μούτσης σε ηλικία 85 ετών

    Πολυγραφότατος, με τεράστιες επιτυχίες ο Δήμος Μουτσης, παιδί μιας παραδοσιακής Ελληνικής οικογένειας κάπου στον Πειραιά, που...

    Συνέχεια

    Το Ρεμπέτικο του Σταύρου Ξαρχάκου… 40 χρόνια μπροστά!

    Γράφει η Μίνα Μαύρου Φωτογραφίες: Ευαγγελία Θωμάκου «Σταύρος...

    Συνέχεια

    Eυτυχισμένο το 2024

    Καλή χρονιά, αγαπημένοι μας συνοδοιπόροι!

    Συνέχεια

    Πέθανε ο Βασίλης Καρράς

    Σε ηλικία 70 ετών έφυγε από τη ζωή ο μεγάλος λαϊκός τραγουδιστής Βασίλης Καρράς.

    Συνέχεια

    Καλό ταξίδι, Μιχάλη Κουνάνη (Μπαμπέλη)!

    Με μεγάλη θλίψη η Μύκονος και το σύνολο των Κυκλάδων αποχαιρετούν έναν σπουδαίο σαμπουνιέρη αλλά και οργανοποιό, ένα γνήσιο...

    Συνέχεια

    Δημήτρης Πυρομάλλης: Ο συλλέκτης που μας μυεί στην τέχνη της Κάλλας

    Γράφει ο Γιάννης Φαλκώνης Φωτογραφίες: Γιάννης Φαλκώνης Δημήτρης...

    Συνέχεια

    Μια Ηπειρώτικη διάσταση του Αισχυλικού «ΠΡΟΜΗΘΕΑ ΔΕΣΜΩΤΗ»

    Γράφει ο Γιάννης Δ. Καρνεσιώτης Φωτογραφίες: Γιάννης Δ. Καρνεσιώτης Αν το...

    Συνέχεια

    Ένα μεγάλο αντίο στο δάσκαλο Χρόνη Αηδονίδη

    Tην τελευταία του πνοή άφησε το αηδόνι της Θράκης, ο μέγας δάσκαλος της θρακιώτικης μουσικής παράδοσης, Χρόνης Αηδονίδης.

    Συνέχεια

    «ΑΛΗΣΜΟΝΩ ΚΑΙ ΧΑΙΡΟΜΑΙ» - Πώς η Ηπειρώτικη μουσική κατέκτησε την Αθήνα

    Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 2 Οκτωβρίου στην κατάμεστη αίθουσα Αλεξάνδρα Τριάντη στο ...

    Συνέχεια