Ρεπορτάζ

Τι μάθαμε για εσάς!

«Καθεμιά νύχτα είναι μόνο μια σελίδα» στο Χαλάνδρι

Γράφει η Θέλμα Καραγιάννη

Νένα Βενετσάνου, Νότης Μαυρουδής και Γιώργος Τοσικιάν εμφανίστηκαν την Τετάρτη 31 Αυγούστου στο Θέατρο Ρεματιάς στο Χαλάνδρι και πώς θα ήταν δυνατό να μην συμβούν τα ακόλουθα:

Ο χώρος γέμισε ασφυκτικά- οι υπεύθυνοι έφεραν επιπλέον καρέκλες- η προσέλευση του κοινού ήταν τόση, ώστε πολλοί κάθισαν στο έδαφος, μέχρι μπροστά στους καλλιτέχνες, ενώ αρκετοί έμειναν όρθιοι.

Το φυσικό περιβάλλον, το ελαφρύ αεράκι, οι μουσικές και τα τραγούδια έκαναν έναν υπέροχο μαγικό συνδυασμό με τις κιθάρες του Νότη Μαυρουδή και του Γιώργου Τοσικιάν και τη φωνή της μοναδικής Νένας Βενετσάνου, που συνόδευε με κιθάρα και μπεντίρ.

«Καθεμιά νύχτα είναι μόνο μια σελίδα» είναι ο τίτλος της συναυλίας με τον Νότη Μαυρουδή, τη Νένα Βενετσάνου και τον Γιώργο Τοσικιάν, σε μια μουσική συνάντηση που δρα ως βάλσαμο για τον νου και την καρδιά.

Αρκετά χρόνια μετά την πρώτη και επιτυχημένη τους συνεργασία, η Νένα Βενετσάνου και ο Νότης Μαυρουδής ενώνουν και πάλι τις καλλιτεχνικές τους δυνάμεις, επιστρέφοντας από τον περσινό χειμώνα με συναυλίες στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Με τα ιδιαίτερα ηχοχρώματα της φωνής και της κλασσικής κιθάρας η γνωστή τραγουδίστρια- τραγουδοποιός, Νένα Βενετσάνου, ο συνθέτης-κιθαριστής, Νότης Μαυρουδής και ο κιθαριστής, Γιώργος Τοσικιάν, παρουσιάζουν ένα πρόγραμμα βασισμένο σε δύο κιθάρες και σε τραγούδια που ενώνουν 2 διαφορετικούς, αλλά και τόσο συναφείς, δημιουργούς, οι οποίοι δεκαετίες τώρα πάτησαν στην ποίηση, για να εκφράσουν τα όνειρα, τις ελπίδες και τους καημούς της ψυχής.

Τραγούδια ερμηνευμένα με το φωνητικό πάθος που χαρακτηρίζει τη Νένα Βενετσάνου, πλαισιωμένα από τη σύνθεση- συνοδεία κιθάρας του Νότη Μαυρουδή και του Γιώργου Τοσικιάν, που έχουν διαμορφώσει με τις κιθάρες τους μια μικρή ορχήστρα, αλλά και ντουέτα με συνθέσεις και διασκευές, τόσο από το ελληνικό τραγούδι (σε τραγούδια Μαυρουδή, Βενετσάνου, Χατζιδάκι) όσο και από το ρεπερτόριο της μακρινής Λατινικής Αμερικής!

Επιλογικά να αναφέρουμε ότι στο πρόγραμμα των συναυλιών τους, οι τρεις καλλιτέχνες έρχονται να δράσουν ως βάλσαμο για τον νου και την καρδιά στις ταραγμένες εποχές που ζούμε, αλλά και να αναδείξουν τη βαθύτερη ομορφιά τής μουσικής, του λόγου και των νοημάτων τους, θυμίζοντάς μας πως οι τέχνες μπορούν να γίνουν όπλα αντοχής κατά της ασχήμιας και της παρακμής.

    ΟΛΕΣ ΟΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

    «Καθεμιά νύχτα είναι μόνο μια σελίδα» στο Χαλάνδρι
    «Καθεμιά νύχτα είναι μόνο μια σελίδα» στο Χαλάνδρι
    «Καθεμιά νύχτα είναι μόνο μια σελίδα» στο Χαλάνδρι
    «Καθεμιά νύχτα είναι μόνο μια σελίδα» στο Χαλάνδρι
    Μοιραστείτε το άρθρο:

    Σχολιάστε

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

    «Ένας αιώνας Μίμης Πλέσσας» στο Φεστιβάλ Αθηνών - Επιδαύρου

    Τον σπουδαίο μουσικοσυνθέτη Μίμη Πλέσσα που φέτος συμπληρώνει 100 χρόνια ζωής, θα τιμήσουν, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ...

    Συνέχεια

    Πέθανε η ηθοποιός Καλή Καλό

    Θλίψη στον κόσμο των καλλιτεχνών σκόρπισε η είδηση ότι έφυγε από τη ζωή η γνωστή ηθοποιός Καλή Καλό, σε ηλικία 97 ετών...

    Συνέχεια

    Πέθανε ο συνθέτης Δήμος Μούτσης σε ηλικία 85 ετών

    Πολυγραφότατος, με τεράστιες επιτυχίες ο Δήμος Μουτσης, παιδί μιας παραδοσιακής Ελληνικής οικογένειας κάπου στον Πειραιά, που...

    Συνέχεια

    Το Ρεμπέτικο του Σταύρου Ξαρχάκου… 40 χρόνια μπροστά!

    Γράφει η Μίνα Μαύρου Φωτογραφίες: Ευαγγελία Θωμάκου «Σταύρος...

    Συνέχεια

    Eυτυχισμένο το 2024

    Καλή χρονιά, αγαπημένοι μας συνοδοιπόροι!

    Συνέχεια

    Πέθανε ο Βασίλης Καρράς

    Σε ηλικία 70 ετών έφυγε από τη ζωή ο μεγάλος λαϊκός τραγουδιστής Βασίλης Καρράς.

    Συνέχεια

    Καλό ταξίδι, Μιχάλη Κουνάνη (Μπαμπέλη)!

    Με μεγάλη θλίψη η Μύκονος και το σύνολο των Κυκλάδων αποχαιρετούν έναν σπουδαίο σαμπουνιέρη αλλά και οργανοποιό, ένα γνήσιο...

    Συνέχεια

    Δημήτρης Πυρομάλλης: Ο συλλέκτης που μας μυεί στην τέχνη της Κάλλας

    Γράφει ο Γιάννης Φαλκώνης Φωτογραφίες: Γιάννης Φαλκώνης Δημήτρης...

    Συνέχεια

    Μια Ηπειρώτικη διάσταση του Αισχυλικού «ΠΡΟΜΗΘΕΑ ΔΕΣΜΩΤΗ»

    Γράφει ο Γιάννης Δ. Καρνεσιώτης Φωτογραφίες: Γιάννης Δ. Καρνεσιώτης Αν το...

    Συνέχεια

    Ένα μεγάλο αντίο στο δάσκαλο Χρόνη Αηδονίδη

    Tην τελευταία του πνοή άφησε το αηδόνι της Θράκης, ο μέγας δάσκαλος της θρακιώτικης μουσικής παράδοσης, Χρόνης Αηδονίδης.

    Συνέχεια