Ρεπορτάζ

Τι μάθαμε για εσάς!

«Γλυκερία- Ακολούθησα ένα αστέρι»

Μετά από 6 περίπου χρόνια δισκογραφικής απουσίας η Γλυκερία, η δημοφιλής αυτή λαϊκή ερμηνεύτρια, μέσω της προσωπικής ιστοσελίδας της στο facebook ανακοινώνει την εντός των ημερών κυκλοφορία του νέου δίσκου της με τίτλο «Γλυκερία- Ακολούθησα ένα αστέρι».

Συγκεκριμένα διαβάσαμε τα εξής:

Μετά από ένα μεγάλο διάλειμμα από τη δισκογραφία, που αποτέλεσε μια ιδιαίτερα γόνιμη περίοδο όσον αφορά στις ζωντανές εμφανίσεις με εξαιρετικές συμπράξεις με συναδέλφους της ερμηνευτές, μουσικούς αλλά και δημιουργούς όπως η Eλένη Βιτάλη, ο Γιώργος Νταλάρας, ο Μανώλης Λιδάκης, ο Χρήστος Νικολόπουλος, ο Aντώνης Ρέμος, η Mαρινέλλα κ.ά. η Γλυκερία στην νέα της πλέον δισκογραφική στέγη, την Spider Music,παρουσιάζει το νέο της άλμπουμ με τίτλο Γλυκερία "Ακολούθησα ένα αστέρι".

Συνταξιδιώτες της οι αγαπημένοι φίλοι και συνεργάτες της Ελένη Βιτάλη, Μανώλης Λιδάκης και Dilek Koc.

Με αφετηρία δύο καινούρια τραγούδια του Στέλιου Φωτιάδη, τα "Ακολούθησα ένα αστέρι" και "Σ' αγαπάω" ξεκίνησε το νέο της φωτεινό και αισιόδοξο δισκογραφικό ταξίδι. Τις αποσκευές συμπληρώνουν τραγούδια νεώτερων δημιουργών όπως το "Φεύγεις και φεύγω" του Αποστόλη Μαλλιά σε στίχους του Τέρπανδρου Π. και το "Πατρίδα" του Φράνκι Λούβαρη και της Μελίνας Μακρή σε στίχους της Ευανθίας Μάγνη.

Και τα καινούρια μπερδεύονται γλυκά με αγαπημένα τραγούδια που με μια διαφορετική μουσική ματιά αλλά και την μεστή ερμηνεία της Γλυκερίας παίρνουν μια νέα πνοή.

"Τα τραγούδια μια σταλιά" του Μίλτου Πασχαλίδη σε στίχους του Οδυσσέα Ιωάννου που μοιράζεται με την Ελένη Βιτάλη, "Γιατί πολύ σ' αγάπησα" του Ορφέα Περίδη σε στίχους του Γιάννη Καλπούζου, "Ανάβω μια φωτιά" του Σωκράτη Μάλαμα,"Η νύχτα μυρίζει γιασεμί" του Μάριου Τόκα, σε στίχους του Αλιβιζάτου Σαράντη, "Θέλω τα μάτια σου να τα ξεχάσω" των ΠΥΞ-ΛΑΞ (Μουσική: Φίλιππος Πλιάτσικας -Μάνος Ξυδούς / Στίχοι: Μάνος Ξυδούς, Μπάμπης Στόκας, "Η βροχή" του Οπισθοδρομικού Θοδωρή Παπαδόπουλου σε στίχους του Γιώργου Λεκάκη, που ερμηνεύει παρέα με τον Μανώλη Λιδάκη, "Γίναμε ξένοι" του ΒΑΡΔΗΣ ΑΝΤΩΝΗΣ σε στίχους της Έλενας Αντωνίου, "Τι τραγούδι να σου πω" των Ενδελέχεια (Μουσική: Παναγιώτης Κατσιμάνης / Στίχοι: Δημήτρης Μητσοτάκης και τέλος το παραδοσιακό "Της τριανταφυλλιάς τα φύλλα" που ερμηνεύει με την Dilek Koc στα ελληνικά και τα τούρκικα.

To άλμπουμ είναι μια παραγωγή του Στέλιου Φωτιάδη.

    Μοιραστείτε το άρθρο:

    Σχολιάστε

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

    «Ένας αιώνας Μίμης Πλέσσας» στο Φεστιβάλ Αθηνών - Επιδαύρου

    Τον σπουδαίο μουσικοσυνθέτη Μίμη Πλέσσα που φέτος συμπληρώνει 100 χρόνια ζωής, θα τιμήσουν, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ...

    Συνέχεια

    Πέθανε η ηθοποιός Καλή Καλό

    Θλίψη στον κόσμο των καλλιτεχνών σκόρπισε η είδηση ότι έφυγε από τη ζωή η γνωστή ηθοποιός Καλή Καλό, σε ηλικία 97 ετών...

    Συνέχεια

    Πέθανε ο συνθέτης Δήμος Μούτσης σε ηλικία 85 ετών

    Πολυγραφότατος, με τεράστιες επιτυχίες ο Δήμος Μουτσης, παιδί μιας παραδοσιακής Ελληνικής οικογένειας κάπου στον Πειραιά, που...

    Συνέχεια

    Το Ρεμπέτικο του Σταύρου Ξαρχάκου… 40 χρόνια μπροστά!

    Γράφει η Μίνα Μαύρου Φωτογραφίες: Ευαγγελία Θωμάκου «Σταύρος...

    Συνέχεια

    Eυτυχισμένο το 2024

    Καλή χρονιά, αγαπημένοι μας συνοδοιπόροι!

    Συνέχεια

    Πέθανε ο Βασίλης Καρράς

    Σε ηλικία 70 ετών έφυγε από τη ζωή ο μεγάλος λαϊκός τραγουδιστής Βασίλης Καρράς.

    Συνέχεια

    Καλό ταξίδι, Μιχάλη Κουνάνη (Μπαμπέλη)!

    Με μεγάλη θλίψη η Μύκονος και το σύνολο των Κυκλάδων αποχαιρετούν έναν σπουδαίο σαμπουνιέρη αλλά και οργανοποιό, ένα γνήσιο...

    Συνέχεια

    Δημήτρης Πυρομάλλης: Ο συλλέκτης που μας μυεί στην τέχνη της Κάλλας

    Γράφει ο Γιάννης Φαλκώνης Φωτογραφίες: Γιάννης Φαλκώνης Δημήτρης...

    Συνέχεια

    Μια Ηπειρώτικη διάσταση του Αισχυλικού «ΠΡΟΜΗΘΕΑ ΔΕΣΜΩΤΗ»

    Γράφει ο Γιάννης Δ. Καρνεσιώτης Φωτογραφίες: Γιάννης Δ. Καρνεσιώτης Αν το...

    Συνέχεια

    Ένα μεγάλο αντίο στο δάσκαλο Χρόνη Αηδονίδη

    Tην τελευταία του πνοή άφησε το αηδόνι της Θράκης, ο μέγας δάσκαλος της θρακιώτικης μουσικής παράδοσης, Χρόνης Αηδονίδης.

    Συνέχεια