Ρεπορτάζ

Τι μάθαμε για εσάς!

«Έφυγε» ο Κώστας Κωτούλας

Πέθανε ο ραδιοφωνικός παραγωγός και στιχουργός Κώστας Κωτούλας σε ηλικία 80 ετών στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός», όπου νοσηλευόταν.

Για τον Κώστα Κωτούλα ο δημοσιογράφος Παναγιώτης Φύτρας μάς λέει τα εξής:

"Ο Κώστας Κωτούλας ήταν ο τελευταίος διανοούμενος της εγχώριας δισκογραφίας. Στιχουργός, δισκογραφικός και ραδιοφωνικός παραγωγός που ωρίμασε παράλληλα με την άνθιση παραγωγής δίσκων. Μαζί με τον Γιάννη Σπανό έγραψαν μία σειρά από σπουδαία τραγούδια.

Η θεατρική σκηνή του χρωστάει 2 μικρά διαμαντάκια με τη φωνή του Γιάννη Φέρτη: «Μίλα μου σαν τη βροχή» και «Οι πεταλούδες είναι ελεύθερες».

Η Μοσχολιού και η Λίντα τον λάτρευαν, ενώ ο μέγας Καζαντζίδης του εμπιστευόταν τυφλά την παραγωγή των ηχογραφήσεών του. Από τις εκπομπές στον Αθήνα 9,84 πέρασαν όλοι οι μεγάλοι τραγουδιστές, ενώ ο δίσκος που κυκλοφόρησε το 1992 σε δική του παραγωγή ήταν «Το τραγούδι γυμνό» από την τότε Universal, επαναπροσδιόρισε την αισθητική της ελληνικής μουσικής και καθάρισε το τραγούδι από τη σκόνη του σκυλάδικου!

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Μαρινέλλα του χρωτάει μία από τις μεγαλύτερες επιτυχίες της καριέρας της που δεν είναι άλλο από το «Με πνίγει τούτη η σιωπή». Ήταν λάτρης του κινηματογράφου και των βιβλίων".

Είχε γεννηθεί στη Ναύπακτο, την ιδιαιτέρα πατρίδα του που πάντα εκθείαζε με τα ποιητικότερα λόγια, την 21η Μαϊου 1938!

Κάποια χρόνια αργότερα βρέθηκε στη Αθήνα για σπουδές στη Νομική –κάνοντας έτσι το χατίρι του πατέρα του-, ενώ στην ουσία συνάντησε τις μεγάλες του αγάπες, το στίχο και το ραδιόφωνο!

Είχε την τύχη να συνεργαστεί με τον Γιώργο Παπαστεφάνου, τον Γιάννη Σπανό, τον Γιώργο Μαρίνο, τον Σταύρο Κουγιουμτζή, τη Βίκυ Μοσχολιού, τον Στέλιο Καζαντζίδη, την Καίτη Χωματά, την Ελένη Δήμου κ.ά.

Στίχους του μελοποίησε κυρίως ο συνθέτης Γιάννης Σπανός και τους ερμήνευσαν ο Γρηγόρης Μπιθικώτσης, ο Μανώλης Μητσιάς, η Μαρινέλα, ο Μιχάλης Βιολάρης, η Καίτη Χωματά, ο Σταμάτης Κόκκοτας, η Δήμητρα Γαλάνη, η Βίκυ Μοσχολιού και πολλοί άλλοι.

Η κηδεία του θα τελεστεί την Τρίτη 6 Φεβρουαρίου από τον ιερό ναό Αγίου Δημητρίου στην ιδιαιτέρα του πατρίδα, Ναύπακτο, στις 11.30 το πρωί.

    Μοιραστείτε το άρθρο:

    Σχολιάστε

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

    Πέθανε η ηθοποιός Καλή Καλό

    Θλίψη στον κόσμο των καλλιτεχνών σκόρπισε η είδηση ότι έφυγε από τη ζωή η γνωστή ηθοποιός Καλή Καλό, σε ηλικία 97 ετών...

    Συνέχεια

    Πέθανε ο συνθέτης Δήμος Μούτσης σε ηλικία 85 ετών

    Πολυγραφότατος, με τεράστιες επιτυχίες ο Δήμος Μουτσης, παιδί μιας παραδοσιακής Ελληνικής οικογένειας κάπου στον Πειραιά, που...

    Συνέχεια

    Το Ρεμπέτικο του Σταύρου Ξαρχάκου… 40 χρόνια μπροστά!

    Γράφει η Μίνα Μαύρου Φωτογραφίες: Ευαγγελία Θωμάκου «Σταύρος...

    Συνέχεια

    Eυτυχισμένο το 2024

    Καλή χρονιά, αγαπημένοι μας συνοδοιπόροι!

    Συνέχεια

    Πέθανε ο Βασίλης Καρράς

    Σε ηλικία 70 ετών έφυγε από τη ζωή ο μεγάλος λαϊκός τραγουδιστής Βασίλης Καρράς.

    Συνέχεια

    Καλό ταξίδι, Μιχάλη Κουνάνη (Μπαμπέλη)!

    Με μεγάλη θλίψη η Μύκονος και το σύνολο των Κυκλάδων αποχαιρετούν έναν σπουδαίο σαμπουνιέρη αλλά και οργανοποιό, ένα γνήσιο...

    Συνέχεια

    Δημήτρης Πυρομάλλης: Ο συλλέκτης που μας μυεί στην τέχνη της Κάλλας

    Γράφει ο Γιάννης Φαλκώνης Φωτογραφίες: Γιάννης Φαλκώνης Δημήτρης...

    Συνέχεια

    Μια Ηπειρώτικη διάσταση του Αισχυλικού «ΠΡΟΜΗΘΕΑ ΔΕΣΜΩΤΗ»

    Γράφει ο Γιάννης Δ. Καρνεσιώτης Φωτογραφίες: Γιάννης Δ. Καρνεσιώτης Αν το...

    Συνέχεια

    Ένα μεγάλο αντίο στο δάσκαλο Χρόνη Αηδονίδη

    Tην τελευταία του πνοή άφησε το αηδόνι της Θράκης, ο μέγας δάσκαλος της θρακιώτικης μουσικής παράδοσης, Χρόνης Αηδονίδης.

    Συνέχεια

    «ΑΛΗΣΜΟΝΩ ΚΑΙ ΧΑΙΡΟΜΑΙ» - Πώς η Ηπειρώτικη μουσική κατέκτησε την Αθήνα

    Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 2 Οκτωβρίου στην κατάμεστη αίθουσα Αλεξάνδρα Τριάντη στο ...

    Συνέχεια