Ρεπορτάζ

Τι μάθαμε για εσάς!

«Έφυγε» ο Γιώργος Ροϊλός

Έφυγε από τη ζωή ο σπουδαίος μουσικός κρουστών Γιώργος Ροϊλός ύστερα από 13μηνη σκληρή μάχη με τον καρκίνο.

Η πορεία του

Ο Γιώργος Ροϊλός ξεκίνησε την μουσική του πορεία το 1967, ως αυτοδίδακτος dramer και έκτοτε κατέκτησε την ελληνική μουσική σκηνή μέσα από ένα πλήθος αξιόλογων συνεργασιών με ολόκληρο το ελληνικό μουσικό στερέωμα. Έπαιξε σε κάθε γωνιά του κόσμου για την ομογένεια, συνοδεύοντας μεγάλους καλλιτέχνες και έλαβε μέρος σε πολλά Φεστιβάλ, παίζοντας ελληνική μουσική και Jazz.

Το πάθος του για τη μουσική και το φυσικό του ταλέντο, σε συνδυασμό με τις μετέπειτα μουσικές του σπουδές, δίπλα στον Αλέξανδρο Αινιάν και στο Απολλώνιο Ωδείο με καθηγητή τον Αλέκο Λασκαρίδη, του εξασφάλισαν μια λαμπρή καλλιτεχνική πορεία.

Τις πρώτες του εμφανίσεις με διάφορα συγκροτήματα στα Αθηναϊκά clubs, διαδέχθηκε η συνεργασία του με τον Γιώργο Μυρογιάννη στο Jazz club της Κηφισιάς και αργότερα ακολούθησαν εμφανίσεις στα μεγαλύτερα νυχτερινά κέντρα της εποχής («Χάραμα», «Όμορφη νύχτα», «Διογένης», «Ρεξ», «Αστέρια», «Φαντασία», «Δειλινά»), όπου συνεργάστηκε με εξαιρετικούς καλλιτέχνες, όπως: Βασίλη Τσιτσάνη, Τζένη Βάνου, Δούκισσα, Ρίτα Σακελαρίου, Μητροπάνο, Γιάννη Πάριο, Βασίλη Καρρά, Σαββόπουλο, Νταλάρα, Βανδή, Άντζελα, Μοσχολιού, Γλυκερία, κ.ά.

Καταξιώθηκε ως ένας session μουσικός, με ανεξάντλητη ενέργεια για τη δουλειά του, μπαίνοντας πολλές φορές στο studio για ολόκληρα 24ωρα, χωρίς να κουράζεται. Η επαγγελματική του ενασχόληση από το 1985, με όλα τα είδη κρουστών, είχε ως αποτέλεσμα τη συμμετοχή του σε πάνω από 12.000 τραγούδια της εγχώριας δισκογραφίας. Είχε συνοδεύσει μεγάλους Έλληνες τραγουδιστές όπως: Γλυκερία, Μητροπάνο, Κανελλίδου, Νταλάρα, Πάριο, Καζαντζίδη, Μαρινέλα, Τερζή, Ρουβά, Βανδή, Καρρά, Σαββόπουλο, Βοσκόπουλο, Διονυσίου και πλήθος άλλων.

Ως μουσικός κρουστών είχε συνεργαστεί με πολλούς καταξιωμένους ,σε διεθνές επίπεδο, συνθέτες όπως: Θεοφάνους, Νίκο Τερζή, Γιάννη Καραλή, Στέλιο Φωτιάδη, Μουσαφίρης, Χρυσοβέργης, Μαρκόπουλο, Πλέσσα, Ζαμπέτα, Χατζηδάκη, Θεοδωράκη, Παπαθανασίου, Σπανό, Μικρούτσικο, Φοίβο, Χατζηνάσιο, Παπαδημητρίου, Νικολόπουλο, Βαρδή, Bregovits.

Ξεκινώντας το 1972 με την πρώτη του εμφάνιση σε μουσική τηλεοπτική εκπομπή του Όμηρου Αθηναίου, συμμετέχει συχνά σε μουσικές εκπομπές, όλων σχεδόν των τηλεοπτικών καναλιών.

Επί σειρά ετών ήταν εκλεγμένος πρόεδρος στο Πειθαρχικό Συμβούλιο του Πανελληνίου Μουσικού Συλλόγου, ενώ υπήρξε και ένα από τα ιδρυτικά στελέχη του Εισπρακτικού Οργανισμού «ΑΠΟΛΛΩΝ» (για τα συγγενικά δικαιώματα των μουσικών).

Η κηδεία του θα τελεστεί σήμερα Tετάρτη 16 Νοεμβρίου στις 4.00 το απόγευμα από τον Ιερό Ναό Παναγίας Παντοβασίλισσας στη Ραφήνα.

    ΟΛΕΣ ΟΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

    «Έφυγε» ο Γιώργος Ροϊλός
    «Έφυγε» ο Γιώργος Ροϊλός
    Μοιραστείτε το άρθρο:

    Σχολιάστε

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

    Πέθανε η ηθοποιός Καλή Καλό

    Θλίψη στον κόσμο των καλλιτεχνών σκόρπισε η είδηση ότι έφυγε από τη ζωή η γνωστή ηθοποιός Καλή Καλό, σε ηλικία 97 ετών...

    Συνέχεια

    Πέθανε ο συνθέτης Δήμος Μούτσης σε ηλικία 85 ετών

    Πολυγραφότατος, με τεράστιες επιτυχίες ο Δήμος Μουτσης, παιδί μιας παραδοσιακής Ελληνικής οικογένειας κάπου στον Πειραιά, που...

    Συνέχεια

    Το Ρεμπέτικο του Σταύρου Ξαρχάκου… 40 χρόνια μπροστά!

    Γράφει η Μίνα Μαύρου Φωτογραφίες: Ευαγγελία Θωμάκου «Σταύρος...

    Συνέχεια

    Eυτυχισμένο το 2024

    Καλή χρονιά, αγαπημένοι μας συνοδοιπόροι!

    Συνέχεια

    Πέθανε ο Βασίλης Καρράς

    Σε ηλικία 70 ετών έφυγε από τη ζωή ο μεγάλος λαϊκός τραγουδιστής Βασίλης Καρράς.

    Συνέχεια

    Καλό ταξίδι, Μιχάλη Κουνάνη (Μπαμπέλη)!

    Με μεγάλη θλίψη η Μύκονος και το σύνολο των Κυκλάδων αποχαιρετούν έναν σπουδαίο σαμπουνιέρη αλλά και οργανοποιό, ένα γνήσιο...

    Συνέχεια

    Δημήτρης Πυρομάλλης: Ο συλλέκτης που μας μυεί στην τέχνη της Κάλλας

    Γράφει ο Γιάννης Φαλκώνης Φωτογραφίες: Γιάννης Φαλκώνης Δημήτρης...

    Συνέχεια

    Μια Ηπειρώτικη διάσταση του Αισχυλικού «ΠΡΟΜΗΘΕΑ ΔΕΣΜΩΤΗ»

    Γράφει ο Γιάννης Δ. Καρνεσιώτης Φωτογραφίες: Γιάννης Δ. Καρνεσιώτης Αν το...

    Συνέχεια

    Ένα μεγάλο αντίο στο δάσκαλο Χρόνη Αηδονίδη

    Tην τελευταία του πνοή άφησε το αηδόνι της Θράκης, ο μέγας δάσκαλος της θρακιώτικης μουσικής παράδοσης, Χρόνης Αηδονίδης.

    Συνέχεια

    «ΑΛΗΣΜΟΝΩ ΚΑΙ ΧΑΙΡΟΜΑΙ» - Πώς η Ηπειρώτικη μουσική κατέκτησε την Αθήνα

    Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 2 Οκτωβρίου στην κατάμεστη αίθουσα Αλεξάνδρα Τριάντη στο ...

    Συνέχεια