Ρεπορτάζ

Τι μάθαμε για εσάς!

AEΠΙ: Μίλησε ο Εισαγγελέας- 7 κακουργήματα

Ασκήθηκε από τον εισαγγελέα ποινική δίωξη για 7 κακουργηματικές πράξεις κατά παντός υπευθύνου στην υπόθεση ΑΕΠΙ, σύμφωνα με πηγές του δικαστικού ρεπορτάζ. Μένει ο ανακριτής να προσωποποιήσει αν αφορούν μόνο στην οικογένεια Ξανθόπουλου ή και σε άλλα μέλη της διοίκησης. Οι δημιουργοί των σωματείων «ΑΣΜΑ 450+» και «Υπέρβαση» είχαν εκφράσει τις ανησυχίες τους για την ολιγωρία του εισαγγελέα, ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες μας, καθυστέρησε, καθώς, εκτός από τα δύο πορίσματα της Ε&Υ, περίμενε να ολοκληρωθεί και ο έλεγχος της ΦΑΕ.

Την ώρα που η κίνηση του εισαγγελέα έρχεται ως δικαίωση για τους δημιουργούς, οι οποίοι βλέπουν να επιβεβαιώνονται όλοι όσοι από το '70 αγωνίζονται για την κάθαρση, ο Οργανισμός Πνευματικής Ιδιοκτησίας (ΟΠΙ) του Υπουργείου Πολιτισμού αποφάσισε πριν λίγες μέρες, να μεταφέρει τη λήψη απόφασης για την άρση της άδειας της ΑΕΠΙ, για τα τέλη του Απρίλη!

Συγκεκριμένα το ΔΣ του ΟΠΙ, συνεδρίασε την Τρίτη 6 Μαρτίου για το ζήτημα της ΑΕΠΙ. Η εισήγησή της διευθύντριάς του κυρίας Σταματούδη ήταν η οριστική άρση αδείας της ΑΕΠΙ με την οποία συμφώνησε ο Πρόεδρος, κος Χαμηλοθώρης. Τα υπόλοιπα 4 μέλη του ΔΣ (Πλιάτσικας, Κυπρούλη, Κοσμόπουλος, Αλεξοπούλου) αποφάσισαν την αναβολή της υπόθεσης μέχρι τη λήξη της θητείας της Επιτρόπου, ενόψει επικείμενης υποβολής σχεδίου εξυγίανσης της ΑΕΠΙ από τη διοίκηση και τα σωματεία ΜΕΤΡΟΝ και ΣΩΜΣΕ.

Σε μια περίοδο που τα χρέη της εταιρείας με 50 εκ. αρνητικά ίδια κεφάλαια αυξάνονται και της είναι αδύνατο να πληρώνει τους εργαζομένους της, αναρωτιέται κανείς σε τι εξυπηρετεί η στάση των τεσσάρων μελών του ΔΣ.

Κατόπιν δε και των σημερινών εξελίξεων, αλλάζει το τοπίο αφού ο νόμος 2190 για τις ΑΕ προβλέπει ότι δεν μπορούν να ασκούν διοίκηση πρόσωπα που τους έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για κακουργήματα.

Η πλειοψηφία των δημιουργών που ζητούν από την πολιτεία άμεσα παρέμβαση νομοθετική για τη δημιουργία νέου καθαρού φορέα, είχε εκφράσει πως η κίνηση του εισαγγελέα ήταν κρίσιμη για την επίσπευση των διαδικασιών που αφορούν στη ρύθμιση του τοπίου του πνευματικού δικαιώματος στη χώρα.

Πηγή: tvxs.gr

    Μοιραστείτε το άρθρο:

    Σχολιάστε

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

    Τραγούδι για τον κορωνοϊό γράφει ο Μπον Τζόβι - Η βοήθεια των θαυμαστών του (vid)

    Καθώς πληθαίνουν οι άνθρωποι στον πλανήτη που μένουν στο σπίτι για τον περιορισμό της εξάπλωσης του SARS-Cov-2 πολλοί...

    Συνέχεια

    «Έψαξαν το όνειρό τους» και το βρήκαν ο Νίκος Καρακαλπάκης και η Χαριτίνη Πανοπούλου

    Γράφει η Μίνα Μαύρου Φωτογραφίες: Γρηγόρης Καπόλας Eν μέσω κορωνοϊού, εκείνος...

    Συνέχεια

    Μας συγκίνησε ο Δημήτρης Κανέλλος, ερμηνεύοντας Άλκη Αλκαίο

    Γράφει η Αρετή Κοκκίνου Αφορμή για τα γραφόμενα σχετικά με την ολοκληρωμένη δουλειά με τίτλο «Όσα...

    Συνέχεια

    Πέθανε η Άλκη Ζέη

    Θλίψη στον λογοτεχνικό κόσμο. Η αγαπημένη συγγραφέας μικρών και μεγάλων, Άλκη Ζέη, έφυγε σε ηλικία 97 ετών...

    Συνέχεια

    Βγήκε το ΦΕΚ για την άδεια λειτουργίας της ΕΔΕΜ

    Θετική εξέλιξη έχει πάρει το θέμα της ΕΔΕΜ (Ένωση Δικαιούχων Έργων Μουσικής), καθώς στο ΦΕΚ της 21ης Φεβρουαρίου...

    Συνέχεια

    Πέθανε η Κική Δημουλά

    Την τελευταία της πνοή άφησε το απόγευμα του Σαββάτου 22 Φεβρουαρίου 2020 η κορυφαία Ελληνίδα ποιήτρια Κική Δημουλά, σε ηλικία...

    Συνέχεια

    Ο Παναγιώτης Μάργαρης στην πρώτη θέση των επίσημων πωλήσεων δίσκων της Ελλάδας

    Πριν από τρεις εβδομάδες κυκλοφόρησε το νέο άλμπουμ του διεθνούς φήμης κιθαρίστα και συνθέτη Παναγιώτη Μάργαρη με τίτλο...

    Συνέχεια

    Εσπευσμένα στο νοσοκομείο η ποιήτρια Κική Δημουλά -Νοσηλεύεται στη ΜΕΘ

    Στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) του νοσοκομείου «Υγεία» νοσηλεύεται, σε σοβαρή κατάσταση, η...

    Συνέχεια

    Τον λένε Σταμάτη και επιστρέφει στη «Σφίγγα»

    Γράφει η Μίνα Μαύρου Τον λένε Σταμάτη. Επιστρέφει λέει στη «Σφίγγα»...

    Συνέχεια

    H «ΟΜΟΡΦΗ ΠΟΛΗ» επιστρέφει στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

    Μετά τη σαρωτική επιτυχία με τις συνεχόμενες sold out παραστάσεις η «ΟΜΟΡΦΗ ΠΟΛΗ» του Μίκη Θεοδωράκη, σε σκηνοθεσία Γιώργου...

    Συνέχεια