Ρεπορτάζ

Τι μάθαμε για εσάς!

AEΠΙ: Μίλησε ο Εισαγγελέας- 7 κακουργήματα

Ασκήθηκε από τον εισαγγελέα ποινική δίωξη για 7 κακουργηματικές πράξεις κατά παντός υπευθύνου στην υπόθεση ΑΕΠΙ, σύμφωνα με πηγές του δικαστικού ρεπορτάζ. Μένει ο ανακριτής να προσωποποιήσει αν αφορούν μόνο στην οικογένεια Ξανθόπουλου ή και σε άλλα μέλη της διοίκησης. Οι δημιουργοί των σωματείων «ΑΣΜΑ 450+» και «Υπέρβαση» είχαν εκφράσει τις ανησυχίες τους για την ολιγωρία του εισαγγελέα, ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες μας, καθυστέρησε, καθώς, εκτός από τα δύο πορίσματα της Ε&Υ, περίμενε να ολοκληρωθεί και ο έλεγχος της ΦΑΕ.

Την ώρα που η κίνηση του εισαγγελέα έρχεται ως δικαίωση για τους δημιουργούς, οι οποίοι βλέπουν να επιβεβαιώνονται όλοι όσοι από το '70 αγωνίζονται για την κάθαρση, ο Οργανισμός Πνευματικής Ιδιοκτησίας (ΟΠΙ) του Υπουργείου Πολιτισμού αποφάσισε πριν λίγες μέρες, να μεταφέρει τη λήψη απόφασης για την άρση της άδειας της ΑΕΠΙ, για τα τέλη του Απρίλη!

Συγκεκριμένα το ΔΣ του ΟΠΙ, συνεδρίασε την Τρίτη 6 Μαρτίου για το ζήτημα της ΑΕΠΙ. Η εισήγησή της διευθύντριάς του κυρίας Σταματούδη ήταν η οριστική άρση αδείας της ΑΕΠΙ με την οποία συμφώνησε ο Πρόεδρος, κος Χαμηλοθώρης. Τα υπόλοιπα 4 μέλη του ΔΣ (Πλιάτσικας, Κυπρούλη, Κοσμόπουλος, Αλεξοπούλου) αποφάσισαν την αναβολή της υπόθεσης μέχρι τη λήξη της θητείας της Επιτρόπου, ενόψει επικείμενης υποβολής σχεδίου εξυγίανσης της ΑΕΠΙ από τη διοίκηση και τα σωματεία ΜΕΤΡΟΝ και ΣΩΜΣΕ.

Σε μια περίοδο που τα χρέη της εταιρείας με 50 εκ. αρνητικά ίδια κεφάλαια αυξάνονται και της είναι αδύνατο να πληρώνει τους εργαζομένους της, αναρωτιέται κανείς σε τι εξυπηρετεί η στάση των τεσσάρων μελών του ΔΣ.

Κατόπιν δε και των σημερινών εξελίξεων, αλλάζει το τοπίο αφού ο νόμος 2190 για τις ΑΕ προβλέπει ότι δεν μπορούν να ασκούν διοίκηση πρόσωπα που τους έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για κακουργήματα.

Η πλειοψηφία των δημιουργών που ζητούν από την πολιτεία άμεσα παρέμβαση νομοθετική για τη δημιουργία νέου καθαρού φορέα, είχε εκφράσει πως η κίνηση του εισαγγελέα ήταν κρίσιμη για την επίσπευση των διαδικασιών που αφορούν στη ρύθμιση του τοπίου του πνευματικού δικαιώματος στη χώρα.

Πηγή: tvxs.gr

    Μοιραστείτε το άρθρο:

    Σχολιάστε

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

    «Έφυγε» ο συνθέτης Τάκης Μπουγάς

    Μεγάλη θλίψη στον καλλιτεχνικό κόσμο έχει σκορπίσει η είδηση του θανάτου του συνθέτη Τάκη Μπουγά, μέσω της προσωπικής του σελίδας...

    Συνέχεια

    Στην παρουσίαση του δίσκου «Τα μεταξεταστέα» στον ΙΑΝΟ

    Γράφει η Αρετή Κοκκίνου Στο χώρο του καφέ του ΙΑΝΟΥ ξαναβρέθηκα μετά από πολύ καιρό το Σάββατο 16...

    Συνέχεια

    «ΤΙ ΝΑ ΠΑΡΩ ΜΑΖΙ ΜΟΥ» - Στην παρουσίαση του άλμπουμ

    Γράφει ο Κώστας Προβατάς Φωτογραφίες: Σάκης Ψαρρός Στον «Κόμη»...

    Συνέχεια

    Ο Κώστας Μακεδόνας στην προβολή της κινηματογραφημένης συναυλίας, «Παραλλαγές πάνω σε μιαν αχτίδα»

    Στο Μουσείο της Ακρόπολης παρευρέθηκε ο Κώστας Μακεδόνας, προκειμένου να παρακολουθήσει την προβολή του...

    Συνέχεια

    Η Κάλλας της Μόνικα Μπελούτσι στο Ηρώδειο

    Γράφει ο Μάρκος Δαμασιώτης Φωτογραφία: Μάρκος Δαμασιώτης «Έγραψα...

    Συνέχεια

    Η «ΟΔΟΣ ΟΝΕΙΡΩΝ» του Κώστα Προβατά στο BOEM RADIO

    Επανέρχεται ραδιοφωνικά με την εκπομπή του, «ΟΔΟΣ ΟΝΕΙΡΩΝ», ο συνεργάτης μας, Κωνσταντίνος Προβατάς...

    Συνέχεια

    Ο Μίκης του κόσμου όλου στην κρητική γη

    Γράφει η Μίνα Μαύρου Από σήμερα είναι αναπαυμένος στην Κρητική Γη. Από σήμερα όλος ο κόσμος έμαθε τον...

    Συνέχεια

    Μίκης Θεοδωράκης: Η Κρήτη αποχαιρετά τον σπουδαίο μουσικοσυνθέτη – Σε λαϊκό προσκύνημα στα Χανιά η σορός

    Κρατώντας ένα λουλούδι στο χέρι και εμφανώς συγκινημένοι εκατοντάδες πολίτες συρρέουν από το πρωί στον μητροπολιτικό ναό των Εισοδίων της...

    Συνέχεια

    Λαϊκό προσκύνημα, τελετή αποχαιρετισμού και ταφή Μίκη Θεοδωράκη

    Σχετικά με το λαϊκό προσκύνημα, την τελετή αποχαιρετισμού και την ταφή του Μίκη Θεοδωράκη πληροφορούμαστε τα ακόλουθα από...

    Συνέχεια

    Οι καλλιτέχνες αποχαιρετούν τον Μίκη τους

    Μηνύματα συγκίνησης, ευγνωμοσύνης και απερίγραπτου σεβασμού κατακλύζουν το διαδίκτυο, από τη στιγμή που έγινε γνωστός ο θάνατος του οικουμενικού...

    Συνέχεια