Νέες Κυκλοφορίες

Singles, CDs, albums

«Via Negativa» από τον Παναγιώτη Κελάνδρια

Η γνωριμία του τραγουδοποιού Παναγιώτη Κελάνδρια με τον στιχουργό-συγγραφέα Θοδωρή Τσάκωνα είχε ως αποτέλεσμα τη δημιουργία 10 "αιρετικών" τραγουδιών που κυκλοφορούν σε νέο δίσκο, με τίτλο “Via Νegativa”.

Πρόκειται για έναν δίσκο που παντρεύει το σύγχρονο με το παραδοσιακό, με πρωτότυπες ενορχηστρώσεις από την Αρετή Κοκκίνου που εντυπωσιάζει και συγκινεί τον ακροατή και διαμορφώνει συνθετική πρόταση για την ελληνική μουσική.

Στο υλικό συμμετέχουν επίσης οι: Θέλμα Καραγιάννη, Καίτη Κουλλιά, Πέτρος Αθανασίου, Αλέξανδρος Καστανιώτης και Παναγιώτης Δόβρης.

Κυκλοφορεί από την POLYMUSIC.

Λίγα λόγια για τον Παναγιώτη Κελάνδρια:

Ο Παναγιώτης Κελάνδριας γεννήθηκε στη Νέα Φιλαδέλφεια. Από το 1999 ζει στην Κέρκυρα και διδάσκει στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο.

Ξεκίνησε τις εμφανίσεις του το 1982, συμμετέχοντας σε διάφορα σχήματα ως κιθαρίστας και τραγουδιστής και, παράλληλα, κάνει τις πρώτες του συνθετικές απόπειρες, μελοποιώντας ποιήματα του Τάσου Λειβαδίτη, του Κώστα Βάρναλη και του Νίκου Καββαδία.

Το 2009, έπειτα από 15 σχεδόν χρόνια συνειδητής αποχής από τα μουσικά πράγματα, ξεκίνησε να γράφει τους πρώτους του στίχους.

Την ίδια χρονιά ίδρυσε την μπάντα “Μικρόκοσμοι” με την οποία έκανε αρκετές εμφανίσεις σε μουσικές σκηνές και εκδηλώσεις στην Κέρκυρα, την Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη, το Βόλο και άλλες πόλεις, παρουσιάζοντας κυρίως δικά του τραγούδια.

Το 2011 κυκλοφόρησε με τους “Μικρόκοσμους” τον πρώτο του δίσκο με τίτλο «Κάθε μέρα όπως πάντα». Περιλαμβάνει 13 τραγούδια σε δικούς του στίχους και μουσική που ενορχήστρωσε ο Νίκος Παπαδημητρίου.

Το 2012 έγραψε μουσική και τραγούδια για τις ανάγκες της θεατρική παράστασης «Περλιμπλίν και Μπελίσα» του Φεντερίκο Γκαρσία Λόρκα, κατόπιν παραγγελίας από το Θέατρο του Ιονίου.

Το 2013 και 2014 τραγούδια του συμπεριλήφθηκαν στη συλλογή “Urban Folk Traditional Post Rebet and other stories”.

Το 2014, μαζί με τον Παναγιώτη Δόβρη, νέο δισκογραφημένο τραγουδοποιό-ερμηνευτή και τον λυράρη-κρουστό Μάρκο Κατσιγιάννη δημιούργησε το σχήμα “Αθιβολές” με το οποίο εμφανίστηκαν σε μουσικές σκηνές της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης, της Κέρκυρας και άλλων πόλεων, παρουσιάζοντας ένα πρόγραμμα με δικά τους τραγούδια και διασκευές αγαπημένων τραγουδιών γνωστών και καταξιωμένων Ελλήνων δημιουργών.

Τον Φεβρουάριο του 2014 κυκλοφόρησε ηλεκτρονικά τον πρώτο προσωπικό του δίσκο με τίτλο «Αγγελοστάλσημο» σε στίχους Ερασμίας Πεδιαδιτάκη, κάνοντας παράλληλα την πρώτη του ενορχηστρωτική προσπάθεια. Πρόκειται για ένα EP με 4 τραγούδια με αναφορές στην παραδοσιακή ελληνική μουσική, κυρίως εκείνη της Κρήτης και της Μικράς Ασίας, την οποία συνδυάζει με ακούσματα από τη μουσική της Κάτω Ιταλίας και της Ιρλανδίας και πειραματίζεται συνδυάζοντας παραδοσιακά και κλασσικά όργανα. Τον Μάρτιο του 2015 ο ίδιος δίσκος κυκλοφορεί σε φυσική μορφή από την Re-Define Productions.

Το 2014 γνωρίζει τον στιχουργό Θοδωρή Τσάκωνα και μελοποιεί ένα τραγούδι του με τίτλο “Το ρούχο του Θεού” το οποίο παρουσιάζει σε εκδήλωση του Μικρού Πολυτεχνείου στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο. Η γνωριμία αυτή οδήγησε στη μελοποίηση δέκα συνολικά τραγουδιών του Θοδωρή.

Τον Δεκέμβριο του 2016 υπογράφει συμβόλαιο με την POLYMUSIC, για να κυκλοφορήσει τον τρίτο του δίσκο με τίτλο «Via Νegativa», που περιλαμβάνει δέκα τραγούδια σε στίχους Θοδωρή Τσάκωνα κι ενορχήστρωση Αρετής Κοκκίνου. Σε αυτή την παραγωγή συνεργάζεται με το μουσικό σχήμα ΑΡΑΘΕΛ και με καταξιωμένους μουσικούς, όπως ο Φώτης Σιώτας, ο Θύμιος Παπαδόπουλος, ο Πέτρος Αθανασίου και ερμηνεύτριες, όπως η Καίτη Κουλλιά και η Θέλμα Καραγιάννη.

Παράλληλα συνεργάζεται με την ποιήτρια-στιχουργό Μαρία Παπαδάκη. Έχει μελοποιήσει 11 ποιήματά της, τα οποία θα περιλαμβάνονται σε επόμενη δισκογραφική του δουλειά, στην οποία θα συμμετάσχει ο Μιλτιάδης Πασχαλίδης. Ήδη ένα από αυτά τα τραγούδια με τίτλο “Κι ήθελα μόνο ένα φιλί”, ερμηνευμένο από τη Βασιλική Παπακωνσταντίνου, κυκλοφόρησε το 2013, έλαβε μέρος και διακρίθηκε στο μουσικό διαγωνισμό του “Music Heaven”.

Με moto του το: "Η μουσική δεν μπορεί ν' αλλάξει τον κόσμο, μπορεί όμως να μας κάνει να ονειρευτούμε έναν καλύτερο", το ανήσυχο και δημιουργικό του πνεύμα μάς εγγυάται πως έχουμε ακόμα πολλά να περιμένουμε.

  • Περισσότερες πληροφορίες και ακούσματα στην προσωπική του ιστοσελίδα: http://www.panayotiskelandrias.gr/, στη σελίδα του στο Facebook: https://www.facebook.com/pkelandrias/ και στο κανάλι του στο YouTube: https://www.youtube.com/user/kelandrias.

"Το βιολί και το λαούτο"- Καίτη Κουλλιά

"Πόρτες στον άνεμο"- Θέλμα Καραγιάννη

    Μοιραστείτε το άρθρο:

    Σχολιάστε

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

    «Έχω μια Αγάπη» από τον Βασίλη Σαλταγιάννη

    «Έχω μια Αγάπη» έχει τίτλο το νέο τραγούδι του συνθέτη Βασίλη Σαλταγιάννη, σε μουσική δική του και...

    Συνέχεια

    «Παράθυρο στη νύχτα» από τη Μικαέλλα Παπαχρυσάνθου

    Με το κομμάτι «Παράθυρο στη νύχτα» ολοκληρώνεται η ενότητα των 4 τραγουδιών του νέου digital ep της ...

    Συνέχεια

    «Λυχνικόν» από τον Στέφανο Δορμπαράκη

    «Λυχνικόν» έχει τίτλο ο νέος δίσκος του μουσικού και συνθέτη Στέφανου Δορμπαράκη, ένας δίσκος με...

    Συνέχεια

    «Απόγειο» από τον Δημήτρη Ζερβουδάκη και τη Θέλμα Καραγιάννη

    Κυκλοφόρησε το νέο τραγούδι του Δημήτρη Ζερβουδάκη και της Θέλμας Καραγιάννη από την Arionmusic...

    Συνέχεια

    «Χώρα μαγεμένη» από τη Μάρθα Μεναχέμ και τη Νόνη Σταματέλου με την Ηρώ Σαΐα

    «Χώρα μαγεμένη» έχει τίτλο το ολοκαίνουργιο τραγούδι, σε μουσική της συνθέτριας Μάρθας Μεναχέμ,...

    Συνέχεια

    «Ζωές Χωριστές» από τον Δαμιανό Πάντα με την Ερωφίλη και τον Βασίλη Γισδάκη

    Ο συνθέτης Δαμιανός Πάντας παρουσιάζει το νέο κύκλο τραγουδιών του, με τίτλο «Ζωές Χωριστές»,...

    Συνέχεια

    «Το Μέσα Μου Φως» από τον Δημήτρη Κάσσαρη

    Η FM Records παρουσιάζει το νέο πολυσυλλεκτικό άλμπουμ του τραγουδοποιού, τραγουδιστή και συγγραφέα Δημήτρη Κάσσαρη...

    Συνέχεια

    Ζάκυνθος - Εδεσσα

    Γράφει ο Πέτρος Δραγουμάνος Η ελληνική μουσική δημιουργία δεν περιορίζεται στα μεγάλα αστικά κέντρα. Σ'...

    Συνέχεια

    «Φιλί στο στόμα» από την Φρόσω Στυλιανού

    Μετρώντας έναν ολοκληρωμένο προσωπικό δίσκο και πολλές σημαντικές συνεργασίες στην μέχρι τώρα μουσική της πορεία, η τραγουδίστρια και τραγουδοποιός...

    Συνέχεια

    «Το ναυάγιο» από τον Δαμιανό Πάντα. Ερμηνεύουν: Βασίλης Γισδάκης και Ερωφίλη

    O συνθέτης Δαμιανός Πάντας βρίσκεται και πάλι με δύο σπουδαίους ερμηνευτές, την Ερωφίλη και τον Βασίλη...

    Συνέχεια