Νέες Κυκλοφορίες

Singles, CDs, albums

«ΑΛΛΑΞΑΝ ΠΟΛΛΑ» από τον Λαυρέντη Μαχαιρίτσα-Νέο cd

Το «ΑΛΛΑΞΑΝ ΠΟΛΛΑ» είναι πολλά παραπάνω από το νέο album του Λαυρέντη Μαχαιρίτσα. Είναι μια περίληψη του τι είναι ο Λαυρέντης σχεδόν 40 χρόνια τώρα, με κάποια καινούργια στοιχεία από αυτά που σκέφτεται για τη συνέχεια.

13 τραγούδια με τη χαρακτηριστική σφραγίδα του τραγουδοποιού, τόσο μελωδικά όσο και ενορχηστρωτικά. Ροκ μπαλάντες που τον χαρακτηρίζουν πάντα, με ερωτικό και κυρίως κοινωνικό - ευαίσθητα καυστικό- στίχο, συνθέσεις που έχουμε ακούσει και αγαπήσει από τον Λαυρέντη, αλλά και μουσικές που τώρα μας προτείνει.

Άλλωστε σαν αληθινός δημιουργός και καλλιτέχνης, παντού και πάντοτε, ζει, σκέφτεται και εκφράζεται με τη μουσική. Όλα αυτά που νιώθει γίνονται μελωδίες.

Του αρέσει να πειραματίζεται και να βάζει τον χαρακτήρα του σε τραγούδια που αγαπάει, όπως το «ΑΠΟΡΩ» του Γιάννη Πάριου που το «πειράζει» και το φέρνει στα μέτρα του. Θέλει επίσης να αναμοχλεύει το παρελθόν και έτσι παίζει με το τραγούδι «ΤΟ ΓΕΛΙΟ», ένα από τα πρώτα τραγούδια που είχε γράψει με τους ΤΕΡΜΙΤΕΣ. Όπως σημειώνει και ο ίδιος: «Το α' μέρος, μισό, είναι ηχογραφημένο με φορητό κασετόφωνο στο σπίτι του Μαρματάκη στην Πλάκα το 1984, οδηγός για το δίσκο "Αμαρτωλή Μαρία" των Τερμιτών… Δεν μπήκε τότε… Μάλλον έπρεπε να το σκαλίσω σήμερα! Ήρθε η στιγμή του».

Οι μουσικές των δεκατριών κομματιών, ανήκουν στον Στέφανο Λογοθέτη, στο Λαυρέντη Μαχαιρίτσα, στον Νίκο Μπότσα και τον Γιάννη Πάριο, ενώ στίχους έχουν γράψει οι: Λίνα Δημοπούλου, Μάνος Ελευθερίου, Μιχάλης Μαρματάκης, Γιάννης Μαύρος, Νίκος Μπότσας, Γιάννης Πάριος, Γιάννης Προεστάκης, Κέλλυ Σταμουλάκη και Ισαάκ Σούσης.

Τελευταίο τραγούδι του cd είναι το «Πατρίδες που έγιναν φωτιά» σε μουσική του Λαυρέντη Μαχαιρίτσα και στίχους του Μάνου Ελευθερίου, στο οποίο τραγουδούν εκτός από τον Λαυρέντη οι: Αρβανιτάκη Ελευθερία, Ζουγανέλη Ελεωνόρα, Κότσιρας Γιάννης, Μουζουράκης Πάνος, Νταλάρας Γιώργος, Παπακωνσταντίνου Βασίλης, Περρής Γιώργος και Φραγκούλης Μάριος. Ένα τραγούδι που δημιουργήθηκε και ηχογραφήθηκε για τους σκοπούς του International Foundation for Greece (IFG), μιας αστικής μη κερδοσκοπικής εταιρείας η οποία έχει ως στόχο τη δημιουργία ενός διεθνούς δικτύου στήριξης ομάδων του πληθυσμού που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα, μέσω της οργάνωσης ποικίλων δράσεων φιλανθρωπικού χαρακτήρα.

Στην έκδοση αυτή, υπάρχει και ένα bonus dvd που περιλαμβάνει 6 από τα τραγούδια του cd οπτικοποιημένα από τον Πάνο Ζενίδη, συνέντευξη του Λαυρέντη Μαχαιρίτσα, οπτικό υλικό σχετικό με το περιεχόμενο του album και ένα σύντομο αφιέρωμα στα τελευταία 10 χρόνια μουσικής του πορείας.

Κυκλοφορεί από την Minos - Emi (cd+bonusdvd)

Βρείτε το άλμπουμ σε όλα τα ψηφιακά καταστήματα και τις streaming υπηρεσίες:

https://LavrentisMachairitsas.lnk.to/AllaxanPollaPR

    ΟΛΕΣ ΟΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

    «ΑΛΛΑΞΑΝ ΠΟΛΛΑ» από τον Λαυρέντη Μαχαιρίτσα-Νέο cd
    «ΑΛΛΑΞΑΝ ΠΟΛΛΑ» από τον Λαυρέντη Μαχαιρίτσα-Νέο cd
    Μοιραστείτε το άρθρο:

    Σχολιάστε

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

    «Doctor» από τους String Demons

    Το "Doctor", το παραδοσιακό σμυρναίικο τραγούδι της δεκαετίας του '20, διασκευάζουν αυτή τη φορά οι...

    Συνέχεια

    «Περιοδεία εντός» από τον Κώστα Λειβαδά

    Επιστρέφει με το δέκατο προσωπικό του άλμπουμ ο δημιουργός τόσων κλασσικών πια τραγουδιών που αγαπήσαμε με τη φωνή του, όπως: «...

    Συνέχεια

    «Believe» από τον Andrea Bocelli

    O σπουδαίος Ιταλός τενόρος, Andrea Bocelli, κυκλοφορεί το νέο του album με τίτλο “Believe”.

    Συνέχεια

    «Θα Ταξιδεύω» και «Φως που τρέχει»- Η Ελένη Βουδουράκη ερμηνεύει Ζωή Τηγανούρια

    Αναθεωρεί τις δύο παλαιότερες συνθέσεις της η συνθέτις και βιρτουόζος του ακορντεόν, Ζωή Τηγανούρια, έχοντας διαγράψει μία...

    Συνέχεια

    «Γιάννη μου το μαντήλι σου» από τον Στέλιο Κερασίδη

    Έρχεται να μας καταπλήξει και πάλι ο Στέλιος Κερασίδης, ο 8χρονος Έλληνας πιανίστας και συνθέτης, που έχει χαρακτηριστεί από...

    Συνέχεια

    «Επιθυμία» από την Κατερίνα Ντίνου

    «Επιθυμία» τιτλοφορείται η νέα δισκογραφική δουλειά της Κατερίνας Ντίνου, σε μουσική του...

    Συνέχεια

    «Segreto» από τον Ennio Morricone

    Μία νέα συλλογή με τον τίτλο “Segreto” με σπάνια μουσικά διαμάντια του σπουδαίου Ιταλού συνθέτη, Ennio...

    Συνέχεια

    «GIVE ME SOME TRUTH»- 36 solo έργα του John Lennon

    Ο John Lennon στις 9 Οκτωβρίου θα γιόρταζε τα 80κοστα γενέθλια του! Με αφορμήη αυτή την επέτειο κυκλοφορεί μία νέα συλλογή, με τίτλο “GIVE...

    Συνέχεια

    «Nύχτα» από τον Δώρο Δημοσθένους και τον Κωνσταντίνο Στεφανή

    «Nύχτα» έχει τίτλο το νέο τραγούδι του Δώρου Δημοσθένους, σε μουσική και στίχους του Κωνσταντίνου...

    Συνέχεια

    «Τα μπελκάντο της Στέλλας Χασκίλ» από την Αναστασία Χριστοφιλάκη

    Μια παραγωγή Αρχείου, αφιερωμένη στη σημαντική ερμηνεύτρια και δημιουργό, Στέλλα Χασκίλ, με τραγούδια που...

    Συνέχεια