Μίνα Μαύρου

Γνώμες

Ακούσαμε και να τι πιστεύουμε!

Το χωρίς play list και εκπτώσεις «Κανάλι 1» του Πειραιά

από τη Μίνα Μαύρου

Το να ακούς ραδιόφωνο καθημερινά είναι κάτι σαν συνήθεια, σαν την καφεϊνη το πρωί… αυτομάτως σε καθιστά γνώστη των συχνοτήτων ηλεκτρονικά πια και όχι με τον πατροπαράδοτο τρόπο, εκείνον που με τη βελόνα μέσα από τα ξεκαρδιστικά παράσιτα, έψαχνες εκπομπές στα ερτζιανά!

Όταν εν έτει 2018 ανοίγεις το ραδιόφωνο και ακούς τραγούδια που, κατά γενική ομολογία, δεν εντάσσονται σε play list, αιφνιδιάζεσαι και αναρωτιέσαι… “Πώς κι έτσι;”, “Tελικά μήπως δεν είναι και τόσο άκυρο να είσαι ρομαντικός νοσταλγός του Αττίκ και του Γούναρη;”

Ένα τέτοιο ραδιόφωνο έχω να καταθέσω πως είναι το «Κανάλι 1» του Πειραιά στους 90,4 μεγάκυκλους, το οποίο φέτος συμπληρώνει 31 χρόνια γόνιμης παρουσίας στα FM!

Το πρόγραμμά του περιλαμβάνει εκπομπές πολιτισμού, ψυχαγωγίας, πολιτικής, εκπομπές για τον απόδημο Ελληνισμό αλλά και εκπομπές αθλητικού περιεχομένου!

Δημήτρης Παπαμιχαήλ, Αρλέτα, Αλέκος Σακελλάριος, Μίμης Πλέσσας, Λουκίλα Καρρέρ, Άννα Παναγιωταρέα, Γιώργος Τράγκας, Νίκος Χατζηνικολάου, Ιάσωνας Τριανταφυλλίδης είναι μόνο μερικά από τα ονόματα που έχουν συνεργαστεί με το «Κανάλι 1». Θα πει εύστοχα κάποιος: «Τους έχεις ακούσει όλους αυτούς σε ζωντανές μεταδόσεις;». «Όχι»… Όπου και όποτε χρειαστεί τα ηχητικά ντοκουμέντα του παρελθόντος μπαίνουν εμβόλιμα στις σημερινές εκπομπές και πραγματικά μάς διδάσκουν!

Ευπειθώς αναφέρω ότι ξεχωρίζω τον Νίκο Ξανθάκο, με την πολυετή εμπειρία του στο ραδιόφωνο για τις μουσικές του, αλλά και όχι μόνο, προτάσεις στη ροκ ζώνη καθώς και για την πιο...τζαζ εκδοχή του τα βράδια της Κυριακής! Δεν μου λείπει καθόλου η έξοδος… πιστέψτε με…

Στα συν του προγράμματος ασφαλώς και η καθημερινή παρουσία του βετεράνου δημοσιογράφου- δάσκαλου (ποτέ δεν με αφήνει να τον αποκαλώ έτσι και πάντα μου βάζει τις φωνές) και παραγωγού Παναγιώτη Φύτρα. Τι μουσικές αλλά και τι ονόματα έχουν περάσει από τις εκπομπές του!

Μοσχολιού, Βάνου, Πλέσσας, Θάνος Μικρούτσικος, Αλεξίου, Κραουνάκης, Γιώτα Γιάννα, Καπνίσης, Πάριος, Τσανακλίδου, Παπαδημητρίου, Παπίου, Δεληβοριάς, Νέγκα, Sylvie Vartan, Βίκυ Λέανδρος, Μονσερά Kαμπαγιέ, αλλά και Συνοδινού, Βουγιουκλάκη, Ζαφειρίου, Ίλυα Λιβυκού, Λάσκαρη, Θόδωρος Αγγελόπουλος, Ρένη Πιττακή, Τότσικας! Eυτυχώς, σε επετείους ή όταν προκύπτει λόγος επικαιρότητας, ξαναακούμε κάποιες παλιές ηχογραφήσεις…!

Πραγματικά εύχομαι το «Κανάλι 1» να συνεχίσει την πορεία του για πολλά ακόμα χρόνια χωρίς play list και εκπτώσεις στη μουσική και κατ' επέκτασιν καλλιτεχνική ενημέρωση, γιατί έτσι ίσως τελικά και να υπάρχει ελπίδα! Καλή μας ακρόαση!

    Μοιραστείτε το άρθρο:

    Σχολιάστε

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

    Καλώς μας ορίσατε!

    Εισαγωγικό λέει σημείωμα για τις απαραίτητες συστάσεις… Το μετατρέπω σε εξομολογητικό και ξεκινώ:

    Συνέχεια