Ατζέντα

Εμφανίσεις και παρουσιάσεις

Μαρία Σουλτάτου- «Τα τζιβαΐρια μου»

Όλες τις Παρασκευές του Μαϊου

Τις Παρασκευές του Μάη, στις 11 το βράδυ, θα βρίσκεται στο «ΠΕΡΑΝ, το καφέ-αμάν της πόλης» η ξεχωριστή ερμηνεύτρια Μαρία Σουλτάτου, σε ένα πρόγραμμα με τραγούδια της Σμύρνης και της Μικράς Ασίας. Κοντά της οι φίλοι και συνεργάτες της: ο Θεολόγος Μιχελλής στο βιολί, ο Τάσος Πούλιος στο κανονάκι, ο Δημήτρης Γαλίτης στην κιθάρα και ο Νίκος Τσιατσούλης στα κρουστά.

Η Μαρία Σουλτάτου γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Ηράκλειο Κρήτης. Ξεκίνησε την καλλιτεχνική της συνεργασία με τον Λίνο Κόκοτο και από τότε συνεργάστηκε με πολλούς εκπροσώπους της ελληνικής μουσικής: Αριστείδη Μόσχο, Χριστόδουλο Χάλαρη, Σταύρο Ξαρχάκο, Γρηγόρη Μπιθικώτση, Χρήστο Νικολόπουλο, Μίκη Θεοδωράκη, Γιώργο Νταλάρα, Χρήστο Λεοντή κ.ά. Η ερμηνεία της χαρακτηρίζεται από ιδιαίτερη ευαισθησία. Τα σμυρναίικα τραγούδια την συγκίνησαν από πολύ μικρή ηλικία. Όπως η ίδια λέει:

«Όταν έφτασε στα αυτιά μου για πρώτη φορά ο ήχος του σμυρναίικου τραγουδιού, αν και ήμουν πολύ μικρή, με μάγεψε. Θυμάμαι πως έμεινα ακίνητη για αρκετή ώρα, ιδιαίτερα συγκινημένη, προσπαθώντας να καταλάβω τι μουσική, τι τραγούδι, τι φωνή ήταν αυτό που άκουγα. Αυτό όμως που με παραξένεψε περισσότερο ήταν ότι, ενώ αυτό που άκουγα ερχόταν από το ραδιόφωνο, νόμιζα ότι έβλεπα εικόνες, αλλά και μυρωδιές γιασεμιού, βασιλικού και κανέλας.Έτσι, τα σμυρναίικα τραγούδια από πολύ νωρίς έγιναν πρώτα στις μουσικές προτιμήσεις μου. Άρχισα, λοιπόν, να μαθαίνω τραγούδια και να φαντάζομαι τις εικόνες που το καθένα από αυτά μου έδινε. Τελικά τα λάτρεψα.

Η συνεργασία μου με τον Αριστείδη Μόσχο με έκανε να ασχοληθώ με τη μουσική, αλλά και με την ιστορία των Μικρασιατών πιο λεπτομερειακά, για τον νταλκά, τη δύναμη, τη λεβεντιά που είχαν τα τραγούδια τους στο ταξίδι του μυαλού και της ψυχής. Ελπίζω να καταφέρω να προσεγγίσω το σμυρναίικο τραγούδι, χαρίζοντας θύμισες στους ανθρώπους που θα έρθουν να τη δουν, αλλά και σε 'μένα εκτόνωση ψυχής, βαδίζοντας στους βυζαντινούς δρόμους που τόσο αγαπώ».

Ηχοληψία: Θοδωρής Θεοχαρόπουλος.

Είσοδος: 5,00 ευρώ/άτομο.

Πληροφορίες-Κρατήσεις: 210-25.33.896

«Πέραν, το καφέ αμάν της πόλης»

Λεωφόρος Δεκελείας 20, Νέα Χαλκηδόνα

Τηλέφωνο:21 0253 3896

    Μοιραστείτε το άρθρο:

    Σχολιάστε

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

    Ο Σταύρος Ξαρχάκος προτείνει τέσσερις συνθέτες στο Θέατρο Άλσος

    Πέμπτες 21 και 28 Μαρτίου

    Ο Σταύρος Ξαρχάκος προτείνει και φέρνει στο επίκεντρο της προσοχής μας τέσσερις σημαντικούς νέους Έλληνες συνθέτες που ο ίδιος...

    Συνέχεια