Ατζέντα

Εμφανίσεις και παρουσιάσεις

Η Αλεξάνδρα Γκράβας τραγουδά για τη μουσική εκπαίδευση των παιδιών στα ελληνικά νησιά

Πέμπτη 22 Ιουνίου

Τη φωνή της στην υπηρεσία και στους σκοπούς του Συνδέσμου "Οι Φίλοι του Ελληνικού Νησιού και της Θάλασσας" και ειδικότερα στο να δοθούν ευκαιρίες στα παιδιά των νησιών να έρθουν σε επαφή με την κλασσική μουσική και με την εκμάθηση μουσικών οργάνων, θέτει η διεθνούς φήμης Ελληνίδα μέτζο σοπράνο Αλεξάνδρα Γκράβας.

«»

Η κορυφαία λυρική ερμηνεύτρια θα τραγουδήσει την Πέμπτη 22 Ιουνίου και ώρα 9.00 μ.μ., στο Αίθριο του Δημαρχείου Κηφισιάς (Διονύσου και Μυρσίνης). Τη συναυλία που έχει τίτλο “Με του έρωτα τις ευωδιές…” διοργανώνει ο Σύνδεσμος «Οι Φίλοι του Ελληνικού Νησιού και της Θάλασσας» και τελεί υπό την αιγίδα του Ν.Π.Δ.Δ. Πολιτισμού & Αθλητισμού του Δήμου Κηφισιάς.

Η ίδια δηλώνει πολύ συγκινημένη που τα έσοδα της συναυλίας θα διατεθούν υπέρ της στήριξης των Μουσικών Εργαστηρίων του Συνδέσμου στα Ελληνικά Νησιά: «Το να τραγουδώ για τα παιδιά και μάλιστα για τη μουσική τους εκπαίδευση είναι κάτι που με γεμίζει με τη δύναμη της προσφοράς και της κοινωνικής αλληλεγγύης. Σε μια εποχή που η μουσική εκπαίδευση έχει σχεδόν γίνει είδος πολυτελείας αξίζουν συγχαρητήρια στο Σύνδεσμο "Οι Φίλοι του Ελληνικού Νησιού και της Θάλασσας" για την ίδρυση και την λειτουργία των Μουσικών Εργαστηρίων στα νησιά και το υψηλό έργο που επιτελεί», σημειώνει η Αλεξάνδρα Γκράβας.

Η βραδιά αποτελεί ένα ερωτικό, λυρικό, μελωδικό ταξίδι με τραγούδια από την Ελλάδα, το Μεξικό, την Κίνα, το Λίβανο, τη Γαλλία, τη Γερμανία κ.α. Πρόκειται για τόπους στους οποίους έχει δώσει συναυλίες η Αλεξάνδρα Γκράβας και από τους οποίους συμπεριέλαβε στο ρεπερτόριο της τραγούδια σήμα κατατεθέν της εθνικής μουσικής κουλτούρας τους, τα οποία παρουσιάζει στο κοινό με τις δικές της μοναδικές ερμηνείες. Μια διαδρομή στο διεθνές ρεπερτόριο από την Αλεξάνδρα Γκράβας που καταφέρνει να ξεπερνάει τα σύνορα, τα διαφορετικά είδη και μουσικά στυλ και να τα ενώνει κάτω από τις μαγικές εκτελέσεις της.

Ο Σύνδεσμος "Οι Φίλοι του Ελληνικού Νησιού και της Θάλασσας" είναι μια εθελοντική, μη κερδοσκοπική οργάνωση. Ιδρύθηκε το 1992 στην Αθήνα από αξιόλογους εκπροσώπους του επιστημονικού και καλλιτεχνικού κόσμου.

Οι στόχοι του Συνδέσμου είναι:

-η προσφορά πολιτιστικών ευκαιριών στα παιδιά και στους νέους των νησιών και η καλλιέργεια των ενδιαφερόντων τους,

-η δημιουργία ευκαιριών για μάθηση και επικοινωνία,

-η δημιουργία ακροατών κλασσικής μουσικής στις νησιωτικές κοινωνίες.

Τα Μουσικά Εργαστήρια ιδρύθηκαν το 1996 από την μουσικοπαιδαγωγό Φραγκίσκη Ψαχαροπούλου – Καρόρη.

Σκοπός τους είναι να δοθεί η ευκαιρία στα παιδιά και στους νέους των νησιών να γνωρίσουν τον κόσμο της κλασσικής μουσικής και τη μουσική τους παράδοση.

Σήμερα λειτουργούν στα νησιά: Ικαρία, Λήμνος, Κέα, Σαντορίνη, Σίφνος, Σέριφος.

Για το έργο του, ο Σύνδεσμος έχει λάβει το βραβείο "Νησίδες Ποιότητας 2001", που απονέμει η Κίνηση Πολιτών για μια Ανοικτή Κοινωνία και το Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού και το Βραβείο Gina Bachauer – Νικολάου Δούμπα 2015 (κατηγορία Πολιτιστικού Οργανισμού που δραστηριοποιείται στην Ελληνική Περιφέρεια).

Ο Σύνδεσμος συνεργάζεται με τις Τοπικές Αρχές, τους κατά τόπους Πολιτιστικούς Συλλόγους, την τοπική κοινωνία και ειδικά τους γονείς που στηρίζουν το πρόγραμμα. Στη χρηματοδότηση συμβάλλουν οι δήμοι, οι τοπικοί πολιτιστικοί οργανισμοί και οι γονείς των μαθητών, χορηγοί – δωρητές εταιρικοί και ιδιώτες, τα μέλη του Συνδέσμου με τις συνδρομές τους, ενώ οργανώνονται εκδηλώσεις, ευρωαγορές, ξεναγήσεις για την οικονομική ενίσχυση του έργου του Συνδέσμου.

Συνοδοιπόροι της Αλεξάνδρας Γκράβα σε αυτή την ιδιαίτερη βραδιά την Πέμπτη 22 Ιουνίου είναι οι εκλεκτοί μουσικοί της.

Βιολί: Δημήτρης Κουζής. Τσέλο: Γιάννος Γιόβανος. Μαντολίνο: Βιβή Γκέκα. Πιάνο-μουσική επιμέλεια: Πέτρος Μπούρας

Πληροφορίες:

Αίθριο του Δημαρχείου Κηφισιάς (Διονύσου και Μυρσίνης), 14562, Κηφισιά

Είσοδος:10€

Έναρξη: 9.00 μ.μ.

Τα έσοδα της συναυλίας θα διατεθούν υπέρ της στήριξης των Μουσικών Εργαστηρίων του Συνδέσμου στα Ελληνικά Νησιά.

    Μοιραστείτε το άρθρο:

    Σχολιάστε

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ