Ατζέντα

Εμφανίσεις και παρουσιάσεις

«ΕΡΜΗΝΕΙΕΣ ΓΥΜΝΕΣ στον ΙΑΝΟ» με τον Γιώργο Ανδρέου και την Κορίνα Λεγάκη

Σάββατο 27 Ιανουαρίου

Ο Γιώργος Ανδρέου παρουσιάζει στον ΙΑΝΟ μουσικές και τραγούδια του, συνθέσεις που έχουν δισκογραφηθεί κι άλλες ανέκδοτες ακόμη, καρπός όλες τους της πολύχρονης δημιουργικής του διαδρομής στον χώρο της ελληνικής μουσικής.

Διαλέγει εξίσου μουσικές και τραγούδια που τον καθόρισαν και του γέννησαν την ανάγκη να εκφραστεί με την μουσική (αλλά και τον στίχο)-δημιουργίες σημαντικών συνθετών, Ελλήνων και ξένων, σε λόγια στιχουργών και ποιητών σπουδαίων, αλλά και μουσικές και τραγούδια της Παράδοσής μας, Δημοτικής και Λαϊκής.

Με όργανο συνοδείας το αγαπημένο του πιάνο (που το ξέρει καλά και σε βάθος) γεννά ηχητικές εικόνες, φωτίζει σχέσεις και επιρροές, αποκαλύπτει καταγωγές και (καλά κρυμμένες) συνομιλίες.

Η Κορίνα Λεγάκη, μια από τις σημαντικότερες νέες ερμηνεύτριες της ελληνικής μουσικής, ενσαρκώνει τα τραγούδια, προσθέτοντας το προσωπικό της σήμα, την ευαισθησία της και την ικανότητα να κινείται σε διαφορετικά αισθητικά και ηχητικά τοπία με άνεση, έμπνευση και σεβασμό.

Ο Γιώργος Ανδρέου (ο δημιουργός με ένα από τα ισχυρότερα ενορχηστρωτικά σήματα της εποχής μας), ο μουσικός επί σκηνής και στο στούντιο ηχογράφησης με εκατοντάδες “ζωντανές” συναυλιακές δράσεις κι ηχογραφήματα, είναι αυτονόητο πως έχει συνεργαστεί με τους κορυφαίους Έλληνες μουσικούς, τους σημαντικότερους δεξιοτέχνες οργάνων - φορείς της Παράδοσης και του σημερινού μουσικού Τρόπου. Από την παρέα του αυτήν, διαλέγει για την βραδιά στον ΙΑΝΟ δύο προσωπικότητες της οργανικής ερμηνείας, δύο κορυφαίους σολίστ: Τον Μάνο Αχαλινωτόπουλο στο παραδοσιακό κλαρίνο και τον Μανώλη Καραντίνη στο μπουζούκι.

Ο Μάνος Αχαλινωτόπουλος συνδυάζει μοναδικά τον ερμηνευτή της παράδοσης με τον πανεπιστημιακό λόγιο δάσκαλο, τα δημοτικά ηχοχρώματα με τις αυτοσχεδιαστικές δυναμικές της παγκόσμιας μουσικής. Συνθέτης ο ίδιος, έχει χαρίσει στην ελληνική δισκογραφία ηχογραφήσεις αναφοράς, μαρτυρίες τρόπου, καταγωγής και δημιουργικής διαχείρισης της παραδοσιακής μουσικής και της συνομιλίας της με το σύγχρονο ηχητικό περιβάλλον.

Ο Μανώλης Καραντίνης, εξαίρετος δεξιοτέχνης των νυκτών, φορέας της λαμπρής παράδοσης του μπουζουκιού και των μεγάλων μουσικών του παρελθόντος που την γέννησαν και την εξέλιξαν. Συγχρόνως ένας “αιρετικός” εκτελεστής, τολμηρός και ανανεωτικός, ικανός να συνδράμει με τον ήχο του οποιοδήποτε μουσικό είδος.

Γιώργος Ανδρέου, Κορίνα Λεγάκη, Μάνος Αχαλινωτόπουλος, Μανώλης Καραντίνης στον ΙΑΝΟ. Τραγούδια και μουσικές - της Παράδοσης και του Σύγχρονου Ήχου. Είδος μικτόν και νόμιμον - κατά τον σπουδαίο ορισμό του Σολωμού.

Είσοδος (με κρασί ή μπύρα): 16€

Οι πόρτες ανοίγουν στις 9.00 μ.μ.

Η βραδιά θα μεταδίδεται ζωντανά από τo IANOS RADIO

Πληροφορίες

IANOS | τηλ. 210 32 17 810, Σταδίου 24 - Αθήνα

Προπώληση εισιτηρίων στα ταμεία του ΙΑΝΟΥ:

Σταδίου 24 & Golden Hall (Λ. Κηφισίας 37Α, Μαρούσι) και στο www.ianos.gr

    Μοιραστείτε το άρθρο:

    Σχολιάστε

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ